Gradačac
0

Hrvati napuštaju Narodnu stranku radom za boljitak

FENA
Članovi Narodne stranke radom za boljitak iz reda hrvatskog naroda u općini Gradačac počeli su napuštati tu stranku nakon što su njihove, sada već bivše, stranačke kolege u Općinskom vijeću počele podržavati, kako ističu, "protuustavne odluke koje se donose na sjednicama vijeća".

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Gradačac većina zastupnika predvođena Strankom demokratske akcije, koju su podržali i dvojica vijećnika iz NSRB, izabrali su Adema Hanića za predsjedavajućeg Vijeća unatoč brojih upozorenja da se time krši Ustav Federacije BiH i Tuzlanske županije jer je i na mjestu općinskog načelnika izabran Bošnjak.

"Mislim da su ovim činom prekršeni zakoni ove zemlje i da je prema Hrvatima u Gradačcu učinjena nepravda. Bez obzira što vijećnik Marijan Šimić nije iz moje, sada već bivše, stranke već je član HDZ-a BiH on je kao jedini Hrvat u Općinskom vijeću trebao biti izabran za predsjedavajućeg Vijeća. Njega su trebali podržati vijećnici NSRB, a to nisu uradili " kazao je jedan od osnivača a sada već bivši član NSRB u općini Gradačac Filip Radić.

On je istaknuo kako njegove stranačke kolege iz reda hrvatskog naroda i on napuštaju tu stranku i zbog mnogih drugi obećanja koje su dobijali iz rukovodstva stranke, a koja nikada nisu ispunjena.