BiH
0

HRS u Širokom Brijegu: Ne jadikujemo već nudimo konkretno rješenje

FENA
Hrvatska republikanska stranka (HRS) u kratko se vrijeme svog postojanja nametnula kao značajna politička opcija iz čijeg se djelovanja može spoznati da vlast pripada narodu, a ne političarima, rečeno je na predizbornom skupu te stranke u Širokom Brijegu.

"Ljudi s diplomama godinama ne dobivaju posao, za njihovo školovanje roditelji su izdvojili zadnju marku svoga dohotka. S druge strane, oni koji subotom ujutro upišu školu na Trnu i u podne dobiju diplomu mogu sve. Mi ćemo insistirati na reviziji takvih diploma. Socijalnim slučajevima mjesecima se ne isplaćuju obaveze od 60 maraka, a mažu nam oči nekakvim vodovodima o kojima se pričalo i prije 15 godina", kazao je nositelj liste HRS-a za Skupštinu Zapadnohercegovačkog kantona Dalibor Ravić.

Ivan Čović, kandidat na listi, kazao je kako članovi HRS-a ne jadikuju o ustavnopravnoj neravnopravnosti Hrvata, nego nude konkretno rješenje kako se oduprijeti nametanjima i majorizaciji, saopćeno je iz te stranke.

"Ne želimo i nećemo da naš kanton i općine bankrotiraju zato što se netransparentno i neplanski troši novac poreznih obveznika, dok sve više mojih prijatelja ode u Hrvatsku i inozemstvo, nego nudimo konkretan gospodarski program i konkretan dokument administrativne reforme koja će ne samo onemogućiti feudalno gospodarenje zajedničkim resursima, nego će stvoriti temelje razvoja gospodarstva i društva uopće", dodao je Ivan Čović.

Potpredsjednik i jedan od suosnivača stranke Slaven Bevanda, osvrćući se na glasovanje na nivoima gdje HRS ne nastupa sa svojom listom, pozvao je simpatizere i članove HRS-a da izaberu kandidate za koje smatraju da su najkompetentniji.

"Ono što im mogu savjetovati je da ne glasuju za one koji se dodvoravaju bošnjačkom biračkom tijelu i onima koji traže glasove izvan hrvatskog biračkog korpusa jer time ne poštuju želje hrvatskog naroda", istaknuo je Bevanda.

Tribinu je zatvorio predsjednik stranke Slaven Raguž, koji je kazao, između ostalog, kako se HRS zalaže za onemogućavanje profesionalizacije mandata, reduciranje privilegija svim dužnosnicima te reduciranje broja mandata.

"Onemogućujući profesionalizaciju mandata možemo uštedjeti i do tri milijuna maraka, koje se mogu prenamijeniti u druge društveno osvještenije svrhe, poput porodiljnih naknada ili besplatnih udžbenika. Ukidanjem dotacija za stranke može se uštedjeti dodatnih tri do četiri miliona, koji se mogu prenamijeniti u društveno korisnije svrhe, poput socijalnih davanja mladim obiteljima, pronatalitetnoj politici i slično", zaključio je Slaven Raguž.

HRS će svoju predizbornu kampanju okončati skupom u Mostaru, u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta, u petak, 10. oktobra, u 18 sati, navodi se u saopćenju.