BiH
0

Holiday Spirit Bazaar u Domu mladih 5. decembra

Sarajevo-x.com
U 2010. godini Holiday Spirit Bazaar će se održati na prošlogodišnjoj lokaciji - u Domu mladih Skenderija, centralnom i tradicionalno najpopularnijem mjestu u Sarajevu. Održat će se u nedjelju, 5. decembra 2010. godine, od od 12 do 18 sati. Bazar je već sada, nakon 14 godina svog rada i postojanja postao višestruko sponzoriran i posjećen događaj.

Do sada je oko 20 stranih ambasada potvrdilo svoj dolazak i učešće.

Samo prošle 2009. godine Novogodišnji praznični Bazar skupio je 103.043 KM za humanitarne aktivnosti Kluba, a to je preko 20.000 KM više nego 2008.

Od sredstava koja su skupljena u 2009. godini, upućena je pomoć unesrećenim ljudima Haitija kao i unesrećenim ljudima Pakistana. Iako su dosadašnje aktivnosti IWC bile fokusiranje samo na Bosnu i Hercegovinu, ljudima Haitija je pomognuto onoliko koliko smo mogli jer je potreba za pomoć bila više nego očigledna. Iako se radilo o iznosu od oko 4.000 KM, ljudi iz Međunarodnog Crvenog krsta su bili veoma zahvalni.

Tradicionalni novogodišnji Bazar porastao je eksponencijalno tokom godina, te isti predstavlja i početak sezone praznika u Sarajevu. U 2009 godini, Bazar je posjetilo oko 2.000 posjetitelja i ovaj događaj nikada nije bio posjećeniji nego što je bio u 2009. Bazaar 2009 godine je ugostio oko 20 ambasada, i 87 štandova za komercijalne proizvođače, nevladina udruženja i sponzore.

Bazar će biti mjesto gdje će umjetnici izložiti svoje radove, rukotvorine, poklone i novitete, pekarske proizvode, odjeću, torbe, šalove i kape, lampe i dodatke proizvedene od strane lokalnih izlagača, ambasada, izložbe rukotvorina i narodnih nošnji iz drugih zemalja kao i njihove delikatese, aktivnosti za djecu i lutriju sa neobičnim i uzbudljivim nagradama.