BiH
0

Holbrooke podržao Bosmal u izgradnji autoputa na koridoru 5c

NINA
Tvorac Daytonskog sporazuma i trenutni zamjenik predsjednika banke Perseus Richard Holbrooke podržao je firmu Bosmal u nastojanjima da osigura finansijska sredstva potrebna za izgradnju autoputa na koridoru Vc kroz BiH.

Holbrooke je primio Edina Šabanovića, izvršnog direktora Bosmala, u svom uredu u New Yorku i rekao da je siguran da će se autoput izgraditi, jer je to definitivno projekt nove BiH.

''Dobro je što prolazi kroz cijelu BiH, odnosno oba entiteta. To je projekt od velike ekonomske i političke važnosti koji će omogućiti prosperitetniju i stabilniju BiH'', istaknuo je Holbrooke.

Richard Holbrooke će, kako je obećao, poslati pismo podrške Bosmalu u kojem će istaknuti značaj i važnost projekta te sugerirati američkim financijskim institucijama da ozbiljno razmotre mogućnost finansijskog sudjelovanju u projektu.

Šabanović je Holbrookeu i prezentirao film "Kako se gradio Bosmal City Center''.

''Holbrooke je bio ugodno iznenađen arhitektonskim dizajnom kao i konceptom same zgrade. Posebno mu je bilo drago što taj BCC mijenja sliku Sarajeva u jedan moderan grad'', naglasio je Šabanović.