Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sindikat zahtjeva da se za rudnike odvaja 0,1 fening po kilovat satu počevši od 1. oktobra 2015. dok Vlada primjenu ove tačke traži od početka naredne godine.........................................A,MRŠ otišli u 100 pič.aka mater.inih i vi i rudnici...Prije sam imao razumijevanja za ove rudare,ali sam uvidio da je to ista STO.KA kao i ovi MAJ.MUNI sa kojima razgovaraju...Sad bi trebalo narod da plaća vaših 70% uhljeba koji ništa ne rade osim češanja jaja,hebavo vas ćaća koji vam je i to dao
pi.ko jedna dodi sutra pred rudare pa reci im da se gone u pi.ku materinu, cisto sumnjam da ces to uraditi jer nemas ti "MUDA" za to.
ni da se ispostuje zahtjev rudara opet se nista ne bi promjenilo. cuj pare za modernizaciju. pa sva ova drzavna preduzeca ulazu pare u naku modernizaciju, investicije, a nikad vise korupcije, amidzica i daidzica...jedino ima smisla smanjenje silne administracije, i usteda na takvim rezovima.
Hoće jer neznalica Novalić je obećao da će im se ispuniti zahtjevi na način da poveća cijenu struje za 10%, dakle otme od gladnih i jadnih penzionera FBiH. Na ulicu izlaze penzioneri sa zahtjevom da im se penzija povisi 20%, najmanje jer sve ispod nema nikakvog značaja na 330 KM penzije, pa NOVALIĆU SMISLI ŠTA I KOME ĆEŠ TADA POVISITI CIJENE. TI DRUGAČIJE NE UMIJE DA VLADAŠ VLADOM, HAHAHA, KAD ZAŠKRIPI RUKU OD DŽEP PREGLADNIH FEDERALNIH PENZIĆA, JADOVANE JADNI.
@asko Znaš šta se dešava kad kliknem na tvoj profil Dobijem error 404 To dovoljno govori o tebi
na proteste svi. svi cemo se pridruzuti.
Sigurno vam nece isplatiti novac koji je usmjeren u finansiranje stranaka , nekakvih agencija,opstinskih,kantonalnihi i parlamentarnih uhljupa. Ako se i izborite za neku marku to bi znacilo da ce sredstva namjenjena za zdravstvo, skolstvo,kulturu,sport ili neku drugu privrednu granu biti uplacena rudarima pa ce onda ovi drugi u strajk i tako u krug.
Pa trazite da smanje administraciju, a ne uzimajte vise od jadnog naroda, da bog dom odu te pare u modernizaciju, ali one ce opet negdje sa strane zavrsit, pare za modernizaciju postoje eno ih na platnim listama znate vec koga
jok na ulice...odgodite proteste za jos dvajes' godina...puuu
SDA-HDZ banda se prepala :)
Vlada FBiH godinama preko svojih nesposobnih poslusnika u rudnicima sprecava izradu metodologije cijene uglja kao sto to radi EP putem FERK-a. Tako da su sad rudnici primorani traziti povecanje cijene elektricne energije umjesto povecanja cijene uglja prema EP BiH. Jednostavno Vlade FBiH i Elektroprivreda pokusavaju da okrenu javnost protiv rudara umjesto da povecaju cijenu uglja prema termoelektranama. I jos nesto za ovog Sinana Husica predsjednika SSSR FBiH sam cuo da pored plate koju prima kao sindikalac prima jos uvijek i platu i naknadu za cetu iz Rudnika Kreka iako vise tu ne radi.