Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosna i Hercegovina je država i u okviru njenih granica treba da budu jedinstveni matični brojevi bez obzira na entitete, a kome se to ne sviđa slobodno nek seli iz te iste države koju ne priznaje kao jedinstvenu. Pa napaćeni narode, zar nam treba da nas pored svega ostalog još i po JMB dijele???
Ti sto kazes da je nadleznost drzave u davanju JMBG si upravu ali ociglednos nemas bebu kao mi kojima je dijete rodjeno poslije 12. Feb. Koliko god u RS podrivali nadleznosti drzave, ljudi su 100 % upravu, dali su djeci pravo na zivot, koje je mome djetu uskraceno u FBiH. Ni moje djete nema zdravstvenu zastitu, supruga nemoze dobiti porodiljsku nadoknadu a da ne govorim o licnim dokumentima. Zalosno je sto je uopste doslo do ovoga, ali kao sto neko napisa, dal je necije dijete ili unuce od ovih govnara time obuhvaceno JMBG bi se izmislio.
Drzavo nek' te je stid. U pitanju je dijete, beba, zar jedan mali zivot da se ugasi zbog brojeva na papiru???? Gdje je ljudskost? Ustavni sud je cak i donio odluku, samo je pitanje zasto se ona ne provodi? Kome je u cilju ne donosenje ovog Zakona i zbog cega? A da je u pitanju vase dijete? JMB bi se "stvorio" preko noci?
Vidi dušmana što im je guzici lijepo.
Budimo Realni pa recimo koliko je samo Magazinović upozoravao na ovakve stvari, koliko je puta apelovao na sve da se ne igraju sa time, bezbroj! Iskreno se nadam da po ovom pitanju neće biti opstrukcija nekih stranaka, bar ne ovdje!
...slažem se, Magazinović jeste zaista apelovao i upozoravao, ali budimo također objektivni pa spomenimo onoga koji je pokrenuo ovo pitanje...Šefik Džaferović -SDA. I da, neće biti opstrukcija iz FBiH, jer su svi jednoglasni u tome da JMB treba biti zajednički u cijeloj državi ;)
Probosanske stranke hoće JMB da bude istovjetan u čitavoj BiH, a oni iz RS ,hoće da seJMB razlikuje po entitetima. treba ispoštovati odluku ustavnog suda i da visoki predstavnik nametne zakon... kao što su nametnuli zakon moneti i registarskim tablicama, koji su jedinstveni za cijelu BiH...
Slazem se s tobom, ovaj zakon mora biti jedinstven za sve
a ti bi da ti neko nesto namece...zbog takvog idiotskog razmisljanja i jesmo u ovoj situaciji...recimo da ovo i nametne a sutra treba neka odluka o novom kreditu da prezivimo pa neko odugovlaci tri godine,pa neka nova odluka jos tri i tako za tri obicne odluke deset godina cekanja...ucinci nametanja su ti najbolje vidljivi na slucaju mostara i herceg bosne zbog cega imamo nerjesivu situaciju u federaciji a incko sad kaze "neznam ja rijestite to sami"
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Psihopate - bezdušnici! Evo, već dvadeset godina, suočeni smo ovom beskrupuloznom elitom psihopata na vlasti ili kako ih u našem narodu zovu ''bezdušnici'', koji u svom biću uopće nemaju empatije i suosjećanja prema drugima. Nikako nema sistemskog rješenja za egzistencijalne probleme građana, niti mislim da će ga biti jer narod vode duševno zamrle osobe koje uopće ništa ne osjećaju prema drugima – psihopate ''bezdušnici''. Od rata do sada naš narod je prepušten sam sebi, da se kao stoka sami snalazimo na ulici i samo-organiziramo već dvadeset godina. U ratu su nas zločinci-psihopate 'ubijale na smrt', a u miru nas zločinci-psihopate 'umaraju do smrti' u tri nacionalna GETO-a, konc-logora polu zatvorenog tipa, već dvadeset godina. Šta je pravno teže ubistvo ili umorstvo? Dakle, radi se o (ne)ljudima sa identičnim psiho-patološkim poremećajem, samo što je mjesto i način izvršenja zločina drugačiji.
Vijece ministara ma ne mogu da kazem sta su, fuj, toliko se nadglabaju oko jmb dok jadne bebe ne mogu ni da se lijece, ma nemam rijeci, boze dragi sta bagra radi od jadne zemlje, grozno, uzasno, treba ih sve pohapsiti, igraju se sa zivotima zbog svojih jadnih politickih ciljeva, e moja zemljo ko sa tobom upravlja.....
Neće.