Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa sta ce protestvovat pred zapaljenom zgradom?
vjerovatno hoce da im se neko obrati...
ja sve vrijeme i tvrdim, da zgrade i jesu te koje prave, ali i rješavaju probleme... ako im zgrada, koja je sad nevjerovatno prestravljena, ne riješi probleme, ja ne znam 'ko će... a one polupane tramvajske stanice su svakako najviše i kočile napredak ove države meni je nekako i pošta trn u oku (valjda što tu plaćam račune)... /satira
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
MOŽDA PO PRVI PUT, ALI NAROD JE UZ VAS !!!
nikad uz gras
Rjesenje za gras, nek svako vrati sto je ukrao i to je to...isto i za drzavu...
Vezano za moj raniji komentar ,da ljudi ne misle da je neki interes u pitanju niko od moje rodbine,clanova porodice, cak ni prijatelji a niti ja sam ne radim u GRAS-u , jednostavno smatram da ako ovi nasi bajni vlastodrsci (usput da kazem da je vlast gori porok i od alkohola, kocke i droge) uniste GRAS kao sto imaju namjeru, tesko nama tj nasoj djeci i pokoljenjima sa Centrotransom, ici ce sirotinjska djeca pjesice sa carsije na ilidzu i obratno, vidim ja iz dosadasnje prakse kako postupaju uposlenici centrotransa sa osobama koje nemaju da plate kartu. Moja noga nema namjeru krociti u vozilo centrotransa!
Plata inzenjera saobracaja u centrotransu iznosi cirka 700 KM, radnici u navedenoj firmi rade daleko vise (u pogledu radnog vremena) od propisanih normi i zakonskih okvira , naravno da im to nije dodatno placeno, profit ubire samo vlasnik centrotransa te uski pooliticki krug koji ga podrzava. Ako nasi cijenjeni gradjani smatraju da je to lijepa buducnost i perspektiva onda bujrum podrzite rusenje GRAS-a , ostavite nekoliko hiljada ljudi, zena i djece bez egzistencije tj,bez hljeba. Umjesto GRAS-a uvedite CENTROTRANS koji ce vjerovatno obavljati funciju gradskog prijevoza sa trecinom a mozda i sa duplo manje radnika u odnosu na trenutni broj uposlenih u GRAS-u, naravno to ce biti moguce uz maksimalno eksploatisanje radnika, a sto je najgore grad tj gradjani od toga nece imati nikakvu korist, nece imati bolji niti funkcionalniji prijevoz niti ce u budzetu ostati vise novca jer ce taj novac koji sada odlazi na radnicke plate odlaziti u ruke nekolicine ljudi, vlasnika i par vlastodrzaca
Ma sjedite sa mirom! Nemoj da vi platite kompletan ceh - od Bime pa do Zeljkovića. Vi ste najtanja karika - izmarisat će vas raja!
Radnici GRAS-a su uvijek bili uz raju , i kad su drugi radnici , drugih preduzeca , bili na demonstracijama, oni su se solidarisali sa njima i protestovali. Radnici GRAS-a su vec odavno upozoravali na kriminal i korupciju lopova iz vlade, sto strajkom , sto protestima.I ovaj put su bili na protestima od prvog dana, i treba biti uz njih , jer oni uvijek budu tu uz raju , bez obzira ko protestovao. Svakako cu biti sutra gore i uz njih sam. MOJA PUNA PODRSKA , NASEM GRAS-U.
Radnici Gras-a u vise navrata su bili pred zgradom kantona , i nije se desilo nista samo lazna obecanja , sutra kao i ostale dana ce biti pred vladom kantona , i uz ostale ljude ovoga grada , zajedno je svima isti cilj , srediti i otjerati ove lopove od politicara ... Svima je cilj bolje Sarajevo , bolji zivot , bolji prevoz , i slicno ... Dosta je vise lopova , dosta je politicara i laznih obecanja !
gdje ste dosad bili pederi Bakirovi?Koliko vas je preko veze zaposleno mozete odrzavati cijelu BiH a ne samo KS.sandzaklije uz Bakira *** vam majku i vama i njemu.
Hajmo jedno 1000 vas na cekanje pa da i taj gras proradi malo. Ostalih 700 su takodje visam al eto da ne bi bas bio profitabilan neka maro na nuli radi
Koliko je puta GRAS trazio smjenu i razumijevanje vlade i Bog zna. Valjda bude i za vas neko bolje vrijeme, kad je vec lopovija sve i od vas pokrala..
a škola ?
kad smo svi ustali grasovci su cutali. sad je nas odgovor je cutanje. ne nadajte se da ce bilo ko u kantonu da vam da podrsku.
*** vas himnazija,svi ste trebali biti na protestima.klinac vam vise para sa nase grbace.stotinu prevoznika ce se javiti na tender i vi letite na biro. stecaj vam visi nad glavom.znate samo obustaviti saobracaj.e,nece moci vise.
Nabijem vas na .urac i vas i taxiste, kad imamo priliku da bagru otjeramo, nema vas, da ne govorim o penzionerima, rvi Itd.
Uništiti Vladu Kantona Sarajevo I Bubicu,GRAS žele privatizovati I na njemu se obogatiti, njima je stalo samo do punjenja njihovih džepova
A eto trebali bi ostati na budzetu pa vas boli *** jel radite pozitivno ili ne ,vazno je da truli tramvaj fura ko prije 70 god.debili.
sve će to ZARA pozlatiti
Bimo će se pokajati i vratiti im što je ukrao. Naravno i njegova porodica!
Vi sami za sebe štrajkujete!!! Kad nema plata molite gradjane da se solidarisu sa vama.Gdje ste sve ove dane???? Možda čekate da se mi izborimo za vaša prava....Izadjite na proteste odmah...
Pa mogli bi da delegiraju jedno 1500 protestanata! Na red vožnje nebi uticalo!
dajte meni da vozim tramvaj pls, necu ga kantat Bgm :((