Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo ti živi za taj dan kad će se odvojiti Republika Mrska....Odvojili bi se oni davno ali ko bi im plaćo penzionere,tv i ostale dadžbine.Možda Srbija? Koja im je kad je bila kriza sa žitom \"dala\" žita koliko hoće?Ti otišo u Austriju i boli te k....
Svi ste vi Fasisti red ovih onih i onih.Umorni od sna i od svoje gluposti ,al kako kaze ona poslovica ,da bi bio sretan uslov je da nisi pametan.Zato ste vi sretni, mislim na sve ove koji pisu ove nacisticke gluposti.Nikakve razlike izmedju vas.
...uz zvuke i tekst BH himne sljedi izricanje presude pedofilima, Dodiku i drugoj pogani ove lijepe zemlje!
@ BH HIMNA Tekst mora odgovarati muzici BH himne.
JEDNA SI JEDINA MOJA DOMOVINA JEDNA SI JEDINA BOSNA I HERCEGOVINA
HIMNA BOSNE I HERCEGOVINE Una Sava Drina, more Jadrana, Bosna i Hercegovina vila Balkana. Gordi stećak drevni, nikao iz sna, Bosna i Hercegovina sva od prkosa. Snježna kruna, zlatna njedra, pleća kamena, Bosna i Hercegovina diva stamena. Naprijed zemljo moja, jedna jedina, svojih kćeri i sinova, svojih naroda! Vječna naša Bosna i Hercegovina!
Una Sava Drina, Ti si svjetlost duše more Jadrana, Vječne vatre plam Bosna i Hercegovina Majko naša zemljo Bosno vila Balkana. Tebi pripadam Gordi stećak drevni, Divno plavo nebo nikao iz sna, Hercegovine Bosna i Hercegovina U srcu su tvoje rijeke sva od prkosa. Tvoje planine Snježna kruna, zlatna njedra, Ponosna i slavna pleća kamena, Krajina predaka Bosna i Hercegovina Živjećeš u srcu našem diva stamena. Dov\'jeka Naprijed zemljo moja, Pokoljenja tvoja jedna jedina, Kazuju jedno: svojih kćeri i sinova, Mi idemo u budućnost svojih naroda! Zajedno! Vječna naša Bosna i Hercegovina!
Ovo je cista sramota, bas kao i drzava sto nam je. Ne znam zasto su uopste raspisivali konkurs, kad su odmah mogli dati Sesticu da dopise i tekst na svoju muziku. Iz svega je vidljivo da je, zapravo, sama Komisija napisala himnu. Jer sta je onda \"pjesnicki kreativni arazman pjesnika koji su clanovi Komisije za izbor teksta himne\", nego to? Spajnje dva teksta u jedan, to je cista farsa. Zasto spajati dva teksta i zasto bas ta dva teksta? Ako su vec, kako kazu, bili najbolji, onda izaberi jedan od ta dva, a ne pravi rogobatno, bezstilsko i bezemotivno cudoviste (Frankestajna!) od toga. Kakvo, ba, “krativno stapanje”, Sestic i Isovic su tu samo \"paravani\" sa zvucnim imenima. A da bi se realizovao i ispunio nas \"nacionalni kljuc\", nasusni. A sve na ustrb prave umjetnicke vrijednosti i istinske emocije. Od ovako sastavljene himne meni se mogu najzeti samo, da izvinete, dlake na supku! evo na ovom linku jednog istinskog pokusaja:(www.myspace.com/visdama)
Ti si svjetlost duše Vječne vatre plam Majko naša zemljo Bosno Tebi pripadam Divno plavo nebo Hercegovine U srcu su tvoje rijeke Tvoje planine Ponosna i slavna Krajina predaka Živjećeš u srcu našem Dov\'jeka Pokoljenja tvoja Kazuju jedno: Mi idemo u budućnost Zajedno!
@ Pipo Meni je najvažnije da raja kažu šta misle - koji od ova dva teksta je bolji za himnu Bosne i Hercegovine. Pozz
@kalimero dobar text!iz srca izaso pravo onak bosanskog.Samo je meni himna jedna si jedina naj i prava ko i zastava s ljiljanima a ne ova koja nema nista bosansko! Cast svima koji vole nasu lijepu Bosnu i Hercegovinu. BOSNA4EVER!
Ovo je bio jedan od prijedloga. Sami uporedite sa odabranim tekstom. Hvala! HIMNA BOSNE I HERCEGOVINE Una Sava Drina, more Jadrana, Bosna i Hercegovina vila Balkana. Gordi stećak drevni, nikao iz sna, Bosna i Hercegovina sva od prkosa. Snježna kruna, zlatna njedra, pleća kamena, Bosna i Hercegovina diva stamena. Naprijed zemljo moja, jedna jedina, svojih kćeri i sinova, svojih naroda! Vječna naša Bosna i Hercegovina!
zar ova nakaradna tvorevina ima himnu ?
jeb majku sve naucnici, pa imali iko da pohvali ovaj text??? shatro nije dubokouman! pa idioti nadji te mi ijednu himnu da je dubokoumna....lijepa nasa domovinoooooo o junacka zemljo mila!!! kako dubokoumno...
Sve, vještačko, sve se izmišlja, ništa prirodno Bosansko. Ovakva BiH je osuđena na propast, ovo šminkanje da nije žalosno bilo bi smiješno i vjerujem da čemo se jednog dana smijati ovakvim glupostima poput ove himne.