Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da Gospodar Svjetova primi dobra djela onih koji su organizovali i pripremili iftare, da im olaksa zivot na ovom svijet a lijepo mjesto pripremi na drugom svijetu, On doista voli one koji sire dobro raspolozenje i koji pomazu ljudima, A Bog (Jedan je Bog za cijelo covjecanstvo, svi kada umiru sjete se samo Njega, ostave se oni i Isusa i svega) NE VOLI ONE KOJI SIRE ZLO I NERED PO ZEMLJI. Sram i stid neka je takve. Lijepo li je druzenje onih koji se sastanu u ime Boga, Bog posalje meleke da ih stite.
Svaka cast , lijepo je ovo kad se pazi narod , da je vise ovako dobrih ljubi , ... svako dobro raja i da sto lakse izdrzite na ovim vrucinama sto dolaze .
Za World Usvijetu ima približno 20 000 religija odakle tebi za pravo dati javno izjavljuješ da je islam jedina vjera kad nije.Recimo negdje oko 5000 godina prije krista nije bilo ni pomena islamu ni bilo kakvim današnjim vjerama nego su postojali drugi narodi i druge civilizacije i sve ti je to zapisano u vedama. U šta su kelti vjervali rimljani maori oće li plemena koja su bila prije muhameda koja su se isto klanjala onom istom kamenu, oće li i ona u raj ili neće. Nesmatraj se uvrjeđenim ali puno je religija bilo na ovoj kugli i svi su tvrdili to što ti tvrdiš. Hvala doviđenja
Naravno, ovakvo nešto se neće vidjeti u smrdIjivo-komunističkoj Tuzli. Tamo se mogu vidjeti samo organizovana žvaIjenja i nemoraI na svakom uglu.
@komercijalizacija Mislim da je ovaj iftar kao podsticaj da se vratimo tim porodicnim druzenjima, jer smo danas u sve vecim zurbama i nemamo vremena da kuhamo iz bilo kog razloga za svoje najblize, pa cak i za iftar... Danas se iftari pripremaju u restoranima za rodbinu itd... A odavno u kucama nije zamirisala topa, tarhana, lonac, dolma...
Nova moda? Islam nije nova moda, Islam je Bozija jedina vjera, vjera u Jednog Boga, vjera svih poslanika i tu nema razilazenja. Kada je Ramazan, treba svi da znaju da je ramazan i da se svi pozovu da okuse njegovu slast pa i nasi susjedi nemuslimani, da ne misle da su muslimani teroristi kao sto ih predstavljaju mediji, muslimani nemaju nikakve veze sa terorizmom, USA je ta koja Islam predstavlja kao terorizam a to je pocelo sredinom 20 stoljeca a dozivilo svoj procvat poslije velike lazi zvane 11 septembar, samo budala misli da su muslimani teroristi. Sta je Amerika, najvise je ratova povela i invazija ne neduzne drzave u cijelom svijetu i ona nije terorista, MA NEEEEEEEEEE, ona siri mir i ljubav i uspostavlja sklad na Zemlji. Oruzjem se ne siri mir i ne stvara se tako sklad. Oni gdje god da su dosli, srusili su drzavu i nikada se vise nece oporaviti. A vi sto nosite muslimanska imena, SRAMITE SE STO SE MUSLIMANI, pa brate budi onda krscan, nama ne dosadjuj, IDI.
Meni osobno se ovo ne dopada...za mene je Ramazan i iftar nešto čemu je mjesto u intimi svog doma i u kruga svoje rodbine i prijatelja....Ovako mi sve gubi smisao...Prijatelji i rodbina se zovu na iftar u svoj dom, kuha se sa ljubavlju, iftari se, ko klanja, klanja... Ali, hajd\', valjda je to sada nova moda,,,
FUJ
Ništa negativno nisam našao ocam. Samo gluposti među ljudima. A naći dobro u monotestičkim religijama je kao iglu u plastu i sijena.
BAŠ LJEPO I MULTIETIČNO , TREBA TRGOVE I PARKOVE ZAJMIT I RAZVRŠIT, FUJ...
evo, dafuq je najbolji primjer da nas narod nadje uvijek, ali bas uvijek neko zlo, nesto negativno. to je zalosno... zasto ljudi ne vide ono dobro i prihvate se toga...
Ko iza dva poslje podne popiša više od filđana odma na kamenovanje.
Tolko ih voli da im šalje poplave, požare, neimaštinu, bolesti, ratove. Stvarno je pravedan.