Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne znam sto uzalud trose vodu
zato će naveče biti redukcija vode :D
ne crpe je iz miljacke :D
bravo momci,nije to lak posao.
Prije par godina smo imali mogucnost da za prebijanje klirinskog duga "dobijemo džaba" 10 Mi-8 helikoptera od Ukrajine. Šta mislite ko je to blokirao? :)
To je nastavak te samoubilacke politike iz Četniteta koja dolazi od kako je Dodik na vlasti. Znači na državnom nivou može proći samo ono što degradira ulogu države i ili skida odgovornost sa države ili učvršćuje postojeće podjele. Nikakav argument se ne sluša, nije nikakva korist koju bi svi mogli imati bitna, jer ako bilo šta funkcioniše na državnom nivou onda ima nade u Bosnu i to je njima problem. Ali ne vide da je to samoubilačka politika. Evo dva primjera. Prije dvije godine, 2011 F. Bosne i Hercegovine je imala pare da kupi "air traktore", avione za gašenje požara, koji su efikasniji i prilagođeniji našim uslovima i od kanadera i od helikoptera. Ono što se tražilo jeste da ti avioni budu dati OS Bosne i Hercegovine na upravljanje jer jedino OS ima infrastrukturu i ljude koji to mogu da održavaju. Šta mislite šta je bilo? Primjer drugi. Prije par dana iz SNSD-a kritikuju Ivanića i PDP da je dozvolio da PDV i carina odu na državni nivo. Kao time je Četnitet izgubio neke ovlasti..
... A ili ne shvataju ili neće da kažu da je to najbolji potez za Četnitet od kako postoji. Bolji od Dejtona. Do tada su se porezi i carine sakupljali na mjestu uvoza, a od tada na mjestu krajnje potrošnje. S obzirom da su uvozničke firme sve u "gorem dijelu" Bosne i Hercegovine to je značilo preraspodjelu prihoda i povećanje budžeta Četniteta u veoma značajnom iznosu (neću da se lupam brojevima). Taj potez je omogućio da Četnitet danas postoji, da ne bankrotira i ne uruši se.
samo bacajte vodu a kad nestane onda ce narod biti zedan
Nek zaliju i moju bastu !!
Ma nisu ba oni nista gasili ni zaljevali, ovo je bila voda onoj petorici sto gase pozar, izednili jadnici ......
potpalite sa druge strane vatra se vatrom gasi,tako je nećete ugasiti do jeseni
Svaka cast im za trud,ali mogu oni godinu ovako gasiti,bez kanadera,ako ne padne kisa,nikad nece ugasit.
@Mr.Nobody njih i ima malo baš zbog toga da ne ugase. pogledaj koliko to već dugo gori.
Još po ko zna koji put, velika hvala Oružanim snagama Bosne i Hercegovine! P.S. Stara bosanska izreka:"Uzdaj se u seʹ i u svoje kljuse!". MIL Mi-8 u ratu je obavljao izuzetan posao, evo i u miru nas spašava..
Kad uzmes u obzir da se jednom turom vozi 5 tona vode, ili 5.000 litara vode znaci da su bacili JADNIH 10 tura za cijeli dan. Jedna prosjecna vatrogasna cisterna ima zapreminu od 8 tona ili 8.000 litara vode koja se potrosi za pola sata gasenja MLAZNICOM. Kad sve saberes i oduzmes helikopter uopste nije ucinkovit i vise ima potrosnje nego koristi.
@h8er Tvoje rezoniranje stoji, kada su oboje u ravnopravnom položaju (isti uslovi gašenja). Međutim, kada je riječ o gašenju nepristupačnog opožarenog terena, za džaba su sve prednosti vatrogasnih vozila, tu do izražaja ipak dolazi helikopter..
PRIKAŽI ODGOVORE (8)