Komentari (154)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bandit tražio da ostane bez glave,sreća njegova što se krio po j.groblju,da je kreno na Žuč sigurno bi osto bez nje!
jarane premijer jedne zemlje bio u drugoj zemlji i bacao granate i pucao na narod.. pa to nema nigdje...
ne lupetaj i budi nezavisno svoj...
nije vrijeme za ironiju i sarkazam... osjetljivi smo sa interpretacijama na ovim temama...
Zasto da ne zajednicki datum za sve stradale u proslom ratu , treba se jednako prisjecati svih nevinih zrtava, jer su zrtve zrtve neovisno iz kojeg naroda dolaze. Kako moze biti vaznija jedna nevina zrtva iz jednog naroda u odnosu na drugu zrtvu iz drugog naroda??
Trazio babu svoga onog istog sto mu je nenu karao prije 500. god
Zajednicki datum sjecanja na sve zrtve bilo bi moguce jedino da je neka strana sila napala sve drzave bivse Jugoslavije, a svi se mi zajednicki borili. Ne mozemo izjednaciti zrtve i zlocince, odbranu i agresiju.
vid joj alije u pozadini
razgledo sa koje strane je naj lakse uci u sarajevo
Nekima bi izgleda i dalje odgovaralo da je Vucic sa istim stavovima, kao u 90tim godinama. Zar normalnom svijetu nije bolja poruka da odnosi treba da se unapredjuju, a ne da zivimo kao taoci proslosti. Utvrditi istorijske cinjenice i okrenuti se ka buducnosti, a ne da nam proslost bude usud zivota, iako je ne smijemo zaboraviti.
šta su sve bakir,covic i mile ovih godina, pa ovo vucicevo je nista :):) svi zaboravljate da je to sve kampanja :) politika je to , sve laz i sranje
Nemojte nikada zaboraviti Vuciceve rijeci 1995: "Ubijte jednog Srbina, mi cemo 100 muslimana".
to je politika , nije to mislio ozbiljno:):) dobar je vucko 84:)
mozda nije mislio na bosnjake :P hahahahahhaha
iso da obidje svoje radikale i da malo puca po sarajevu
Seselj kaze da je Vucic bio toliko strasljiv da nije smio ni prici prvoj liniji... pa ga dalo u novinare Srnece televizije.
Trazio je kao i svaki drugi cetnik Zvani vikendasi Da se ispuca,izj... da nenastrada da bi se opet mogao vratiti Pokraj Seselja je to morao radit
BOLJE OVAKO http://www.bhlist.net/2015/08/skandal-kakav-se-u-bosni-ne-pamti-par.html
Žrtve ratova na prostoru države Jugoslavije su svi njeni građani i niko nema eksluzivno pravo da se izjašnjava u ime njenih građana da je veća žrtva. Priča o agresorima i žrtvama je spinovanje fašističkih politika koje su narode Jugoslavije gurnuli u bratoubilački rat.
Svaki miran dogovor o mirnom razdvajanju je bio bolji nego rat. Zahtjevi su bili iskljucivi, pocelo se bez dogovora.
@drugovi.drugarice slazem se sa tvojim komentarom, upravo je tako.
Najtužnije je što su svi građani SFRJ godinama izdvajali pare za tu JNA, a onda su oni "oslobađali Jugoslaviju" sa zajedničkim naoružanjem isključivo u srpsku korist u dvije države gdje su bili i ostali brojčana manjina. Preko pola tog naoružanja su platili drugi narodi. To nitko ovdje nikada nije napisao. Prisvojili si i zaplijenili naoružanje, olimpijske medalje, umjetnine, arhivsku građu, pravne dokumente i nikome ništa, navlači se problem po sudovima godinama.
Mirovne poruke koje dolaze od nestabilnog i izbezumljenog Vučića treba mudro prešutiti, ignosrisati... Ne trebaju se političari u BiH niti istrčavati niti svrstavati . Sve te poruke dolaze od političara koji osim lepih reči ,nema niti jedan drugi rezultat u Srbiji. Hipoteke prošlosti koje nosi , jedino mogu da speru djela ,a ne riječi. Zato od Vučiča treba tražiti da djelima pokaže spremnost za jačanje BiH. Bez velikih riječi po medijima, bez posjeta mezarima , treba mu međunarodnim diplomatskim putem poslati listu zahtjeva i incijativa . Kad ih prihvati i ispuni ,eto nam najboljeg pomirenja .. A do tada , ignorisati ga i baviti se reformama u svojoj zemlji.