Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma dajte bolan nije za donesene presude kriv Meron, krivi smo mi što od silnog novca koji je stizao u BiH nismo ništa učinili da dokažemo da je bio genocid i agresija. šta su naši predstavnici, političari, nevladine organizacije i ostali odlučili umjesto toga? da sve pokradu i da se deklarativno zalažu za pravdu. Meron je sudija koji presuđuje na temelju činjenica, Srbija šalje najbolje advokate da brani svoje ratne zločince, mi ništa ne činimo da pomognemo našim žrtvama da dokažu istinu. Nego uzmu žrtvu i naprave projekat tranzicijske pravde i sličnih foliskula. Jevreji su nakon 2. svjetskog rata činili sve da se holokaust nad njima dokaže, šta mi činimo? svjedoci umiru i vrijeme prolazi, ovako nam i treba kad nam je komentar na portalima najveće naše aktivističko dostignuće.
Nemoj tako. Pojedinci su od tog silnog novca mnogo toga uradili. Doduše za svoju guzicu. Valjda zato što misle da je njhova guzica vrijednija od moje ili tvoje. Ili zato što misle da nije popularno ganjati pravdu. Ne mogu se žaliti javno na probleme u društvu, jer me ljudi onda čudno gledaju i kažu da sam pesimista bez perspektive.
Ovo je tuzna i gorka istina.
Koliko su "cetnici" iz Haga oslobodili nacista ili pustili nakon dvije trecine odsluzene kazne zbog dobrog vladanja? Da li bi Meron moron dao Eichmanu 10 godina zatvora i pustio ga nakon tri godine jer se dobro vladao? Mamu im *** "cetnicku".
A ISTINA JE PO DEFINICIJI ONO STO BALIYAMA ODGOVARA I STO IM SE SVIDJA, STO NA VASU KORIST IDJE, A BALIYO, SMECE TURSKO????? EHEHEHEHEHE BAJKE SU NA DRUGOME SPRATU, GAMADI SUGAVA!!!!
Ne znam šta ova Hartman priča sa ove pozicije pomoćnice Karle Delponte. Pa ta kuja nas je zajebala ko niko. Karla je napravila tako da je ko biva ganjala ratne zločince javno i deklarativno ko niko, a zato vrijeme je sa srpskom vladom dogovorila sklanjanje svih dokaza koje su oni imali. Tako da odjebi mala. Da nije bilo Mesića, ne bi ništa ni iz Hrvatske došlo. Ovako danas imamo paradoks da imamo mnogo više dokaza iz Hrvatske nego iz Srbije. Karla je tu odigrala veliku ulogu.
Danas je na konferenciji upitano od strane predstavnika ICTY-a/MKSJ-u gdje je sav novac koji je stizao u BiH i kako je moguće da nema novca za psihologe koji bi radili sa roditeljima kojima su djeca ubijena, žrtvama torture i zlostavljanja, silovanim ženama. Prethodno su brojne organizacije, barem one koje nisu nestale poslije ručka, objašnjavale kako im je , još jednom, potreban novac za ove stvari, da bi "pomogle" žrtvama, na što su oni rekli da je toliko novca potrošeno u BiH i da još toliko danas ima da je nemoguće da ove stvari treba ponovo davati. Trebali su mediji ovo prenijeti, ali i oni su uslikali par slika, napisali par senzacionalističkih naslova i nestali.
Ima, ima para. Prevrnut SDAovce našlo bi se 70% nestalih para za FBiH, a 20% kod HDZovaca.
Hvala ajna za informacije.Ne treba se cutati,trebamo iznositi sav prljav ves na javnost i tako uticati na promjene u drzavi ...to je jedini nacin da ne umremo u sopstvenom smradu.
Umri čifute pogani u 9si deceniji mater ti
Da ne bude zabune, ja ne mislim da je kriv i jedan građanin BiH za te stvari, građani sigurno nisu trošili pare sa inima i inima, koji su često i na njihovoj muci veoma dobro živjeli. I danas žive. Mi smo jedino krivi za ovoliku pasivnost. I stoji, sve su to plaćenici, ali čiji je plaćenik OSCE, OHR.. i nevladine organizacije koje se ne daju ni prebrojati? Svi oni uzimaju pare upravo na priču da se pomogne žrtvama (i svim drugim ugroženim licima za čija se ljudska prava "bore").upravo njima nije u interesu da se sve ovo riješi. da se pronađu svi nestali, da se osude svi koji su zločine činili, da se riješi presuda sedjić-finci, ma da se i jedno pitanje do kraja riješi, svi bi oni izgubili svoje fantomske poslove i to je njima svima jasno, zato i vrte praznu priču.
Davno su kazali oko za oko zub za zub, da su zene srebrenice uzeli oruzije pa kojeg roknuli u jednom danu bi ih sve pozatvarali zlocince da ih nepobiju sve, ovje pravde nema neka je jasno ko dan, svi smo svjesni na obicnim stvarima da su sudovi korumpirani kao i opstinske strukture pa nadalje... Zlo se u korenju unistava.
Dakle: bivša glasnogovrnica tužiteljstva i Savjetnica glavne tužiteljice za Balkan. Odjednom došla k sebi ili što? Nemoj molim te!
Nebitno, oprzila se, dosla pameti. Bitno je to da sve sto kaze je tacno. A sad koji su njeni povodi, jebe mi se.
Bitno i te kako. Kad je primala platu šutila, sad ko biva klepeće. Sve je to smišljeno.
nek si mu rekla!!!
Sta se ova pravi nevina ? ..
Mislim da je kao individualac mnogo pogrijesio i treba da se isprica. Siguran sam da ce to uciniti.
Cekaj malo ba,... maksuz sam ga u wikipediji potrazio... pa on jezidov rodjen u Poljskoj iz koje je utek'o u Ameriku... mater mu ***,,, bas me interesuje kako bi presudio nacistima sto su zidove ubijali....