Sarajevo
0

Hapšenja u vezi sa slučajem Gaši

Sarajevo-x.com
Kasno sinoć pripadnici Federalne uprave policije priveli su šest osoba zbog sumnje da su vršili utjecaj na svjedoke u slučaju suđenja Muhamedu Ali Gašiju i ostalima, javila je Federalna televizija.

Sumnja se da su ove osobe bile u svakodnevnom kontaktu sa Gašijem. Među uhapšenima su Tahir Gađari, Nebojša Balić, Sinan ljuca, Bisera Kasumić i Senad Šahinpašić.

Kad je riječ o šestoj osobi, puštena je na slobodu odmah nakon pritvaranja, jer je ustanovljeno da se slučajno zatekla u stanu Sinana Ljuce i da ne postoje dokazi da je imala veze s njihovim aktivnostima.

Kako neslužbeno saznaje FTV, kod Bisere Kasumić pronađeno je 30.000 KM, a kod ostalih pritvorenih na mobilnim telefonima vidljivo je da su imali svakodnevne kontakte sa Muhamedom Ali Gašijem.

Također je ustanovljeno da su bili u kontaktu sa dva svjedoka koji su prošle sedmice na sudu zanijekali svoj prvobitni iskaz, odnosno, da ih je Gaši ikada reketirao.

Senad Šahinpašić je zadržan u pritvoru zato što se brani šutnjom te policiji ne želi potvrditi da je bio u kontaktu s pritvorenim Gašijem.

Postoje indicije da je prijetio i jednom visokom dužnosniku Federalne uprave policije, izvijestila je Federalna televizija.