BiH
0

Haos na sastanku SDU: Bajramovića fizički napali Almedin Miladin i nepoznate osobe

FENA
Arhivska fotografija sa sastanka SDU
Arhivska fotografija sa sastanka SDU
Na sjednici Kantonalnog odbora SDUBiH Sarajevo došlo je do fizičkog nasrtaja na člana Kantonalnog odbora i Predsjedništva KO SDUBiH Sarajevo Bećira Bajramovića (Novo Sarajevo). Njega je napao predsjednik OO SDUBiH Stari Grad Almedin Miladin i još uvijek nepoznate osobe.

"Ovaj fizički nasrtaj, koji je plod nedemokratske atmosfere, nisu spriječili v. d. sekretar KO SDUBiH Zijad Bradić Sarajevo i potpredsjednik SDUBiH Miro Lazović, iako su to bili dužni kao moderatori sjednice", navodi predsjednik SDUBiH Nermin Pećanac u saopćenju za javnost, upućenom ovim povodom.

Spomenuti funkcioneri su očigledno bili nezadovoljni stavovima koje je po tačkama dnevnog reda na sjednici iznosio Bećir Bajramović, smatra Pećanac.

"On je naime, tražio da se niz tačaka skine sa dnevnog reda, jer nisu u skladu sa statutom delegirane za sjednicu Kantonalnog odbora SDU Sarajevo. Nakon, što ga je predsjedavajući grubo prekinuo, Bajramović je napustio sjednicu, a u holu ispred sale u Gradskom Vijeću Grada Sarajeva presreli su ga predsjednik OO SDUBiH Stari Grad Almedin Miladin i nepoznate osobe", navodi se u saopćenju.

Kako se dalje navodi, veći incident je svojim autoritetom spriječio Drago Jurić, potpredsjednik KO SDUBIH Sarajevo.

"Kao predsjednik SDUBiH ne mogu da vjerujem da se jedan takav incident mogao desiti u prostorijama Grada Sarajeva, koje su ustupljene SDUBiH na korištenje. Moram istaći da sa indignacijom odbacujem i najoštrije osuđujem bilo kakvu upotrebu sile u radu organa jedne demokratske stranke kao što je SDUBiH, ali je očigledno da su pojedinci računali na bezuslovnu i apsolutnu podršku organa koju nisu dobili i sada je nastoje dobiti upotrebom najprimitivnijih i najprizemnijih metoda zastrašivanja i fizičkih prijetnji protiv svakog pojedinca koji ne izražava stavove koji odgovaraju pojedincima iz SDUBiH koji žele da autokratijom i fizičkim prijetnjama isposluju odluke organa SDUBiH", navodi Pećanac.

Kao predsjednik SDUBiH pozivam sve članove SDUBiH da se ne plaše i da slobodno na svim organima SDU iznose svoje stavove i mišljenja koja su odraz njihovog stajališta po bilo kojoj temi, a vinovnike i postrekače ovog incidenta adekvatno će sankcinisati stranački organi u skladu sa Statutom SDUBiH, navodi se u saopćenju koje potpisuje predsjednik SDUBiH Nermin Pećanac.