Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kolarević Miloje, bivši radnik, ing., ZRAKA se 2002. g. vratio na Ilidžu i u junu 2006. prodao 60m2 stan za 110 000KM. Sada je, pretpostavljam, negdje u Lukavici.
ja se samo pitam gdje oni misle da se vrate, jer sve sto su imali ovdje su prodali...jedan od primjera je i Vogoscansko naselje Donja Vogosca gdje je od prijeratnih 100 srpskih kuca samo se njih 3 vratile a ostatak je rasprodat i to rekordnom vremenu od 2001 - 2003, takav isti slucaj je i sa Ilijasom gdje su prodali sto su mogli da prodaju.
Ministre Hasliloviću, red bi bio da vaše ministarstvo sačini analizu koliko je stanova u Sarajevu vraćeno srbima i koliko je tih istih stanova prodato po vrlo visokim cijenama, čisto radi prezentacije javnosti o opstruiranju povratka. Gdje god je postojao stan ili kuća, svaki objekat je vraćen. Cijene u Sarajevu su pogodovale da se za prosječan stan uzme 200-300.000 KM i onda za trećinu novca napravi kuća u Likavici, na Palama ili Mokrom. A onda kažu opstruira se povratak. Ma nemoj! Daj mi nađite primjer gdje je RS pravila kuće Bošnjacima i ako je odgovorna za njihovo rušenje. NIGDJE! Zahvaljujući ovakvoj situaciji sarajevski srbi žive od Lukavice do Mokrog u novim kućama, sa rezervom novca izvučenog iz Sarajeva, rade u Sarajevu kukaju kako se srbi ne vraćaju u Sarajevo. Saberite podatke koliko je zaposlenih srba u Sarajevu! nedajte da se javnost obmanjuje i iznose laži!
Pa njima niko, osim njih samih nije rušio bogomolje po Sarajevu, istom onom \"muslimanskom\" Sarajevu, koje je u isto vrijeme bilo izloženu iživljavanju pijanih četnika žednih krvi i pljačke...Nisu trebali ni ići - sistemski nisu tjerani!!! Vraća im se i zgrada Ekonomskog fakulteta u srcu tog napaćenog Sarajeva? A kakva je u isto vrijeme situacija u Banja Luci recimo??? U tom gradu Bošnjaci idu pognute glave, sve im je srušeno, popaljeno, opljačkano, rastjerani su!!! VRATIMO SVIMA ONO ŠTO ZASLUŽUJU -DOSTOJANSTVO ČOVJEKA!!!