Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Narod je trebao davno the se probudi.. Ove godine je 104 godine kako postoji socijaldemokratija u BiH ali samo na papiru nazalost, kod nas kolo vode nacionalisticke stranke koje su ovu zemlju dovele do propasti.
Trebao, ali eto... Bolje ikad nego nikad :)
Kako mi imamo neukih ljudi koji ne znaju historiju svoje zemlje... Jel ti znas sta je SDS BiH?? To je prva socijaldemokratska partija koja je nastala 28. i 29. juna 1909.godine a zagovarala je slobodu, pravdu i solidarnost. Informisi se prvo prije nego lupas kao maksim po diviziji.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ma ove demonstracije nisu početag ničeg. Ko normalan zakazuje demonstracije radnim danom u 10? Namjerna konstrukcija da ne može doći više od 5000 ljudi.
Kada skontate da BIH nije samo sarajevska carsija , sve ce vam se samo kazati!
Joj što ne mogu ovih intelektualaca kvazidijagnostičara, umjesto da iskoriste tu "titulu" intelektualaca, ako se već na nju pozivaju, i učine nešto konkretno, oni isto k'o profesori s Ekonomskog fakulteta koji vječno govore o načinima izlaska iz krize i obnovi privrede, a nikad nisam čula da se oformio tim porfesora i eksperata s tog fakulteta i da su uzeli jednu, samo jednu firmu u BiH i pokušali je podići s dna. To što ćeš ti nama truniti o građanima i nacijama i tranziciji, mi jarane, od tih tvojih teorija nemamo ništa. Trebaju nam operativci koji znaju svoje znanje konkretizirati na terenu.
Sjecam se da je ovom Zlaji, dok smo isli u gimnaziju (Prvu) dijagnostiran tezi psihicki poremecaj te nam je bilo smijesno da je zbog toga bio postedjen fizickog!???? Dobr, ne kazem ja..., moze bit' da se covjek izlijecio, al' to mi je bila prva asocijacija kad sam ga vidio sad na slici!
Eto u komunizmu nismo imali gradjansko drustvo. J.bote kao da smo zivjeli u kambodji i kini il kubi pa moram da slusam ove gluposti. Ovo su price za polupismene narodne mase. Et kao trebalo je proci kroz sve ove godine trasformacije iz komunizma u kapitalizam kako bi stvorili gradjansko jezgro?! Nije komunizam unistio gradjansko jezgro BiH vec 'demokratske nacionalne stranke' i ponovna podijela i prodaja vec stecenog. Dakle prvo unistis preduzece, ratom i nesposobnim direktorima, pa ga prodas za marku a onda ga novi vlasnik preproda za koji milioncici eto nam ga gradjanin i gradjansrvo.
protesti u sarajevu su prilika da se slikamo za profilne
Sada je i definitivno jasno da je veliki dio rukovodstva SDA saglasan u tome da od ove stranke gradi pravu antievropsku organizaciju koja će učiniti sve samo da Bosna i Hercegovina ne uđe u Evropsku uniju. To je donekle razumljivo, jer evropski put znači i više jednakosti, solidarnosti i pravne države. Sve ovo, a posebno pravna država je nešto od čega SDA strahuje i sve će učiniti da to nikada ne zaživi u Bosni i Hercegovini, pa i po cijenu udara na ustavni poredak koji su izveli u Domu naroda, blokadom rada institucija ili pokušajem zaustavljanja ispunjavanja obaveza države Bosne i Hercegovine na njenom evropskom putu, što može imati dramatične posljedice. Najtužnije od svega je što se sve te aktivnosti provode pod firmom ljubavi za Bosnu i Hercegovinu, a u stvari se radi o prvorazrednoj izdaji države u ime familijarnih ciljeva dogovorenih mimo očiju javnosti.
"BiH je karakteristična što je iz polufeudalizma uskočila u socijalistički poredak i komunističku ideologiju, tako propustivši da razvije građansko društvo. Tek sa pojavom kapitalizma, BiH razvija građansko društvo". Ne bih se složio sa ovom tezom, jer je demantuje istovjetan historijski razvoj Rusije, koja je čak iz čistog feudalizma uskočila u socijalizam. Ovdje je sasvim drugi slučaj, da je društvo bilo građansko sa stvorenom nacijom (Bosanci i Hercegovci). Nacionalističke ideologije teže da revidiraju postojeću naciju sa ciljem stvaranja novih nacija na osnovi nacionalnih skupina tri naroda, po cijenu i revizije naziva naroda npr. (Muslimani - Bošnjaci)
Bosna i Hercegovina će opstati samo ako to bude volja velikih sila i međunarodne zajednice. Da se kojim slučajem raspiše referendum o tome, nisam siguran da bi iko osim Bošnjaka i miješanih bio za njen opstanak. Svako drugačije razmišljanje je zabluda.
Glavni problem ove države je što je prepuna ovakvih intelektualaca koji sve znaju i u sve se razumiju, te redovno zasjedaju kako bi šupljirali o onome šta zna i običan narod.
Meni je bitno da ovi koji znaju razabrati sjede na ključnim pozicijama i razabiru u ime naroda. Kao što vidiš, jako uspješno, među top pet ekonomija smo u Evropi. :)
Ovaj narod nije retardiran i ne treba mu neko da razmišlja umjesto njega. Dok ovi razmišljaju, država propada li propada, a narod sve više i više jedva kraj s krajem sastavlja. Eto šta konkretno su donijele ove sesije kojekakvih intelektualaca? Dakle konkretno, ne samo što se tiče posljednje sesije, već i onih ranije održanih?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jugonostalgicari sve useru svojim izjavama ,ovo je protest svih naroda BIH,ovako kvare sve.hebem im sve
Glavni problem ove države je što nigdje nije dobro, samo je pitanje gdje je više, a gdje manje loše. Dobro je jedino onima što su na vlasti i naša najveća tragedija je što ispade da je u ovoj zemlji vlast svrha sama sebi.