Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je trebalo da se uradi davno,ali su kadrovi SDA i HDZa godinama urusavali JAvni servis,dovodeci nesposobne ljude i lopove,koji su radili za interes svojih stranaka i Vodja.
pa prece je stvoriti trecu drzavnu televiziju na jos jednom jeziku nego modernizirati ono sto imamo. u takvoj drzavi zivimo
Članak objavljen 20.12.2013. u 14:12 http://www.klix.ba/vijesti/bih/ministar-hadzic-bit-cemo-spremni-za-emitiranje-digitalnog-hd-signala-do-mundijala/131219083
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mislim da je ovo definitivno odlicna stvar,do sada nije bilo moguce bilo sta da funcionise ili da se pokrene jer su nacionalne stranke i njihovi kadrovi sve rusili.Uzimali su novac samo za sebe a nisu ulagali u dalji razvoj ove zemlje,zato se sad nalazimo ovdje gdje jesmo na samom dnu.
Kako da funcionise kad SDA kadar jedino sto zna dobro da radi jeste da krade i unistava..
Napokon, lijepa vijest. Ovo je vrijedno spomena. Ovo ministarstvo bas radi, imaju ljudi rezultate iza sebe.
Makedonija postala jedna od prvih na Balkanu koja ukida sistem analognog emitovanja. U Makedoniji trenutno program emitira 67 televizijskih kuća, od čega četiri nacionalne, šest satelitskih, devet regionalnih i 48 lokalnih. A kod nas najavljuju 3 tv kuce,jos ima da biznis okrenu sa prodavanjem digitalnih resivera,ako bude zasticen signal.
fino... samo kasnite 10-15 godina
Vrijeme je i bilo da se i mi malo modernizujemo.
E moj Hadžiću,koliko si dugo ministar i tek se sad nešto kao pokreće.Drugi završili sve a mi tek ugovor potpisujemo.Lopovi prije njega su to trebali davno završiti al ni on(takođe lopov),nije ministar 2,3 dana.Ima li išta majku mu a da ne kasnimo.
Opala, bice ciste slike! Servisi su 0 bodova al makar ono što budu prenosili nek bude kako treba.
Odlicna stvar, a sto prije ovo nije regulisano, mozemo se zahvaliti prosloj vlasti. Mada nikad nije kasno.
Pocinjemo digitalizaciju jer se vise za to ne pitaju ovi rusioci drzave,pocinjemo na svim poljima gdje nema ublehasa iz nacionalnih stranaka.Jasno se vidi razlika sta je uradjeno dok su oni bili tu,a sta se sad radi i koliko sve napreduje.Po mom skromnom misljenju ovim nacionalnim strnkama treba da se zabrani potpuno djelovanje.
Heeej pa super stvar! :) Znam da je u regionu ovo već odavno, vrijeme je da se i kod nas uvede. Dobar posao radi ovaj Damir :)
zivila EU i njeni standardi.bez kojih nikad nebi nasi digitalizovali tv signal.i ona se klixovci pitajus sta cemo u EU.pa zbog boljih standarda koji pokrivaju sve pore drustva.od tv do suda
Pa ovo je jedino ministarstvo, na čelu sa ovim čovjekom koje je imalo pozitivan finansijski rezultat, to se treba znati cijeniti!
hocete li prenositi svjetsko prvenstvo...
Digitalizacija je neminovna i što se prije završi, bolje po nas. Nije reda da se istom tehnologijom koristimo mi i oni prije 50 godina. Dobar pos'o je zavrsen, sto jest jest.
Do sada seuopste nisu postovali rokovi, niti je nesto sto se uzme za odraditi radjeno kako treba ... Hadzicu samo tako nastavi, kada neko zeli da radi dolazimo i do rezultata ...