BiH
0

GRAS: Odvijanje gradskog saobraćaja poboljšano

NINA
Javni gradski prevoz u Sarajevu se u odnosu na jučerašnji dan odvija znatno bolje, saopšteno je iz poduzeća GRAS.

Prema informacijama s terena prikupljenim u 14 sati, skraćene su autobusne linije za Ahatoviće do škole i Kobiljaču do Rakovice. Zbog neprohodnosti saobraćajnica u funkciji nisu minibuske linije za Hošin Brijeg i Gornje Velešiće, a skraćene su linije za Komatin do Širokaće, Tihoviće do Blagovca, Sokolje do Rajlovca i Hrešu do Vodovoda. Ostale autobusne i minibuske linije se odvijaju bez problema.

Tramvajski i trolejbuski saobraćaj se odvija gotovo bez problema. U razdoblju od 10.40 do 12.30 sati nije bio u funkciji tramvajski saobraćaj na relaciji Nedžarići - Ilidža zbog oštećenja tramvajske mreže uslijed pada zaštitne ograde s nadvožnjaka kod Kasindolske ulice.

Kako se navodi u saopštenju GRAS-a, veliki problem u čišćenju saobraćajnica i odvijanju gradskog saobraćaja predstavljaju putnička vozila koja su nepropisno parkirana duž saobraćajnica i na raskrsnicama.

Na današnjem sastanku predstavnika komunalnih poduzeća Kantona Sarajevo i premijera KS-a upućeno je upozorenje vlasnicima putničkih vozila da uklone svoja nepropisno parkirana vozila ili će ih u protivnom odvoziti Pauk služba preduzeća Rad. Također apeliraju na građane da ubuduće ne parkiraju svoja vozila na mjesta koja nisu predviđena za parkiranje.