BiH
0

Grand prix najboljoj turističkoj zajednici u Bosni i Hercegovini

Sarajevo-x.com
Na manifestaciji BH muzički oskar koja je održana u četvrtak 7. februara u tuzlanskom SKPC Mejdan, pred 10.000 posjetailaca, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona dobila je Grand prix.

Ovo priznanje je dodijeljeno prvi put poslije šest godina od početka organizacije ove respektabilne muzičke manifestacije i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona je prvi dobitnik takve nagrade.

Turističkoj zajednici TK je dodijeljeno priznanje za ukupan doprinos promociji pozitivnih vrijednosti Tuzlanskog kantona, a posebno je naglašeno kako se ova vrijedna nagrada na tako glamuroznoj muzičkoj manifestaciji dodjeljuje za promociju sevdalinke kao turističkog proizvoda.

"Ovo je još jedno veliko priznanje našem radu i zalaganju na promociji onoga što je lijepo, što predstavlja našu tradiciju i kulturno historijsko naslijeđe koje treba njegovati i čuvati od zaborava. Priznanje za najbolju turističku zajednicu u Bosni i Hercegovini, predstavlja dodatnu obavezu da u narednim godinama budemo još bolji i još aktivniji u promociji vrijednosti koje imamo a drugi nemaju", izjavio je mr. Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Za Turističku zajednicu Tuzlanskog kantona glasali su svih 52 člana žirija BH muzičkog oskara i donijeli jednoglasnu odluku, uzevši u obzir aktivnosti na promociji turističkih potencijala na sajmovima u zemlji i inostranstvu koje provodi kontinuirano, tokom cijele godine.