BOSS
0

Građani su taoci stranaka koje su na vlasti u BiH 20 godina

FENA
Politička kriza u državi prouzročena rušenjem Odluke Ustavnog suda BiH o konstitutivnosti i ravnopravnosti naroda u BiH pokazala je da su građani ostali taoci političara i stranaka koje vladaju već dvadeset godina, ali i njihove bezobzirne borbe za fotelju i funkciju više, bez obzira na cijenu beznađa koju plaćaju građani, upozorava predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović.

Politička kriza i odgovor da li je izabrana vlast legalna ne može se riješiti paralelnim ministarstvima, niti međusobnim optuživanjem i prebacivanjem odgovornosti jednih na druge i treće, uključujući i Centralnu izbornu komisiju.

Političku krizu ne mogu riješiti ni međunarodni dužnosnici koji svojim izjavama i aktivnostima podržavaju diskriminaciju, samovlašće, medijsku blokadu djelovanja nezavisne opozicije, ugrožavanje Okvirnog sporazuma za mir u BiH i otvorene najave dezintegracije države.

Sve dok građani budu davali podršku političarima koji mandat koriste samo u interesu zadovoljenja ličnih interesa, usložnjavat će se politička kriza i rezultirati općom ekonomskom krizom u kojoj niko od nezaštićenih građana neće biti pošteđen, tvrdi Ajanović.