Načelnik CJB Darko Ćulum
0

"Građani Banje Luke nisu ugroženi"

SRNA
Banja Luka
Banja Luka
Načelnik banjalučkog Centra javne bezbjednosti Darko Ćulum izjavio je da je stanje bezbjednosti u Banjoj Luci dobro i da građani nisu ugroženi, bez obzira na posljednje obračune u ovom gradu.

"Koliko god ti događaji izgledali brutalni, oni ne mogu da utiču na stanje bezbjednosti u gradu, koje je dobro i nije pod znakom pitanja", tvrdi Ćulum za "Večernje novosti" i ističe da se posljednjih dana desio krvavi obračun na Rakovačkim barama u kojem je poginuo devetnaestogodišnji Nedeljko Ćulum i napad na poznatog banjalučkog doktora, koga su pretukli isti mladići koji su učestvovali u pucnjavi.

On je odbacio ocjenu da je Banja Luka postala mjesto obračuna različitih kriminalnih klanova i naveo da je policija identifikovala samo jednu problematičnu grupu čiji su se članovi sada sukobili među sobom.

"Svi su donedavno bili zajedno, pa su se zavadili i taj sukob traje. Nemamo nikakvih informacija o drugim grupama. Kad budemo pritvorili njih nekoliko, onda će sve u gradu biti mirno", poručio je Ćulum. 

On je ponovio da je policija i ovaj put uradila svoj dio posla, a da je pitanje za pravosuđe zašto su na slobodi kada imaju oko 30 prekršajnih izvještaja.     

 Ćulum tvrdi    da  su  članovi  kriminalnih  grupa opasni jedni prema drugima, ali da su kada dođu u policiju "manji su od makovog zrna". 

"Na ulici glume opasne likove, a ne smiju sami i bez oružja nikud. Nešto su kao hrabri kad su u čoporu, a kad su sami, onda se plaše svoje sjenke", navodi   Ćulum.