BiH
27

Govedarica: SDS je doživio smjenu generacija, naš cilj je da srušimo režim u RS-u

Piše: E. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon što je izabran za novog predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica se obratio novinarima riječima da je ovo veliki dan za njegovu partiju, ali i za Republiku Srpsku.

Govedarica je istakao da je SDS doživio smjenu generacija i da je postigao međugeneracijsko razumijevanje.

"SDS je pokazao jedinstvo i on je svijest svih nas pojedinačno. Naš prioritet je organizaciona modernizacija, posebno ćemo skrenuti pažnju na unutarstranačku disciplinu i zadatak nam je da kreiramo politike SDS-a", istakao je Govedarica i dodao da je cilj njegove stranke da se što bolje organizuje i pripremi za naredne parlamentarne izbore.

"Mi moramo da srušimo režim i nenarodnu vlast u RS-u", kazao je novoizabrani predsjednik SDS-a i pozvao sve mlade ljude koji imaju ambiciju da učestvuju u planovima njegove stranke da ne odlaze u inostranstvo nego da se priključe SDS-u i izbore se za bolju budućnost.

On je rekao da iskreno vjeruje da dolaze bolji dani i za RS i za SDS.

Na pitanja novinara o kritici bivšeg potpredsjednika SDS-a Ognjena Tadića da se u SDS-u pojavila struja koja je nametnula Govedaricu za predsjednika, novoizabrani predsjednik SDS je istakao da svako ima pravo na vlastito mišljenje.

Govedarica je izabran za predsjednika SDS-a sa 349 glasova, a pet delegata se nije opredijelilo.