BiH
178

Goražde: U kasarni Kosova počelo obilježavanje Dana Armije RBIH

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Danom otvorenih vrata u kasarni "Kosova“ u Ustikolini je počelo obilježavanje 23.godišnjice Armije Republike BiH (RBiH) i 10. godišnjice 2. Pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga (OS) BIH.

Organizirano je postrojavanje pripadnika 3. Pješadijskog bataljona.

Komandant 3. Pješadijskog bataljona 4. Pješadijske brigade OS BIH pukovnik Fikret Bandić kazao je ovom prilikom da su dobrodošle posjete svih građana kasarni Kosova.

"Za učenike osnovnih škola priredili smo sportska takmičenja u odbojci i malom nogometu, a s pažnjom su praćene i aktivnosti o materijalno-tehničkoj opremljenosti i taktičkoj spremnosti jedinica, kao i pokazna vježba minobacačkog voda“, izjavio je Bandić.

On je svim pripadnicima Armije RBIH odnosno Oružanih snaga BIH povodom 15. aprila Dana armije uputio čestitke.

"Ponosni smo na spremnost, obučenost i opremljenost Oružanih snaga BIH da reaguju u svim situacijama kada je to potrebno, uključujući i pomoć civilnim strukturama i stanovništvu“, kazao je pukovnik Bandić.

Centralna svečanost obilježavanja Dana Armije RBiH na području BPK Goražde biće organizovana u srijedu 15. aprila na spomen obilježju "Goražde-grad heroj svojim braniocima“ gdje je uz polaganje cvijeća i odavanje počasti poginulim herojima BIH planirano obraćanje ratnih komandanata i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti te kulturno-zabavni program.

Nakon toga će biti položeno cvijeće na spomen obilježje poginuloj djeci Goražda, žrtvama agresije.