"Majke Srebrenice, ja sam s vama"
144

Gojer će protestirati pred Ambasadom SAD-a u Sarajevu

FENA
Gradimir Gojer
Gradimir Gojer
Duboko suosjećajući s majkama Srebrenice i duboko se ne slažući s odlukom ambasadora SAD-a u BiH Patricka Moona o načinu glasanja na ovogodišnjim lokalnim izborima u Srebrenici odlučio sam da 9. maja u 11 sati održim poetski performans "Majke, ja sam s vama" na ulazu u Ambasadu SAD-a u Sarajevu, rekao je u ekskluzivnom razgovoru za Fenu pisac i redatelj Gradimir Gojer.

Tom prilikom Gojer će govoriti vlastite stihove, a poziva i druge bosanskohercegovačke pjesnike da mu se pridruže.

"Poetskim performansom želim da dam pdršku svim Srebreničanima diljem svijeta, kojima je onemogućeno da glasaju na predstojećim lokalnim izborima", istakao je Gojer.

Američka vlada je, tvrdi, ovim poslala poruku da je de facto tačno ono što je svojedobno rekao Enes Suljkanović, potpredsjednik Republike Srpske, da je povratak na našim prostorima završen.

"Pošto se duboko s tim ne slažem i pošto smatram da svakom Srebreničaninu koji je 1992. godine bio na svom i u svom u Srebrenici treba dati mogućnost da glasa na ovogodišnjim lokalnim izborima, kao stvaralac ću na svoj način protestirati protiv ovakve odluke 9. maja ispred američke ambasade", poručio je Gojer.