Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ljudi, ja mislim da je Alija bio najveca komunjara. A srbi treba da ga slave kao heroja zato sto je stavio potpis na ime republika srpska, sto mu ja nikada necu oprostiti.
PITAH LI JA TEBE JESI LI TI KRALJ ILI PAK TVRTKO ILI SI TVRD KO MOJ KUR-AC.TUPANE PA NEMA TI GLAVATIJEG OD DODIKA,A VJERUJEM DA STE SLIČNI JER OBOJICA NEMATE MOZGA,SAMO KOSTI.
brzinomjer aviona je pokazivao 3 puta manju brzinu od stvarne u trenutku nesrece a posada je ispala kolateralna steta
Kolko se sjecam ova nesreca je namjestena
@shoma to ti je svakodnevnica bila u Mostaru. Bosnjaci djeci uvijek davali narodna imena, pa i dan danas... Sto pokazuje samo koliko smo pljuvali sami na sebe.
ZA KAKVU JE SE BIH I RAVNOPRAVNOST MUSLIMANA DZEMO BORIO DOVOLJNO GOVORI PODATAK DA JE DJECI DAO IMENA DRAGAN I MILENKO........
@tu sam ma kakvo svjetlo? Eh, da je samo to. Nego nam srusili zidove kuce da nas obasja \"sunce\"... Nema vise kuce, nema vise mraka... :D
carina mo@ \"izveli nas iz mraka...\". Kako? Upalivsi lampu?! Ko upali ovo svjetlo, crko dabogda!!! ;)
@Almir H nemoj Almire brate tako. Ovi novi su nas izveli iz mraka... Da nije njih bilo, danas ne bi znali hodati. A mozda ni pisati. Hmmm, koja ironija upravo sada kada citam ove komentare gore...
Ma da im je odgovarao ostao bi da živi. Da nije bio iskreni borac za BiH nego udbaš kao naš Aljo i Suljo garant bi bio predsjednik neke nazovimo Bošnjačke stranke. To mi je jasan dokaz. Nije više niti jedan potreban. A vidim i po tome kako im i sada smeta mrtav.
A meni su najjaci oni koji misle da nije bilo zavjere. Pa u Mostaru je \"ubistvo\" druga DZ. Bijedica (rahmet mu dusi, nema veze sto je bio komunista!) bila javna tajna. Samo sto je vecina naroda tada sutjela, vjerovatno smatrajuci da je zasluzio jer je negdje \"stao\" drugu Titu na \"zulj\".
@mostarac kad vec pises o tome da se je pisao Hrvat 1956god, onda nauci zasto se je vecina Bosnjaka pisalo Hrvatima! I onda nam dali se pisemo \"muslimanima\" s velikim M! Cccccc, koja ste vi samo bagra!
kao su samo nepismeni autori komentara, naravno kad su to sve klinci koji su zavrsavali ove nove skole na svim stranama jednako odreknute kvaliteta iz SFRJ.
najjaci su mi oni koji satro poznaju neku istoriju i razumiju se u politiku. tvrdnjom da je bjedic poginuo srpskom namjestaljkom, tom teorijom zavjere pokazuju da su isti kao najradikalniji srbi veliki fanovi teorije zavjere. onu drzavu su vodili jugosloveni na celu sa najvecim jugoslovenom, ane hrvatom kako se danas prestavlja kod srba. smrt fasizmu sloboda narodu, rip druze bjedicu.
Dana 18.januara l977.godine sam se nalazio u citaonici Studentskog doma \"Index\" u Nedzaricima kada je objavljena vijest o padu aviona u kojem se nalazio predsjednik SIV SFRJ drug Dzemal Bijedic sa suprugom Razijom,pratiocima i posadom.Avion je udario u vrh Lisin na planini Inac iznad Kreseva.To je bila strasna vijest.Imao sam priliku da vidim posmrtne ostatke stradalih i verujte da tu sliku,na zalost, i danas imam pred sobom. Drug Dzemal je bio i ostao veliki covjek.Posebno ga cijenim sto je bio iskreni komunista,borac za nacionalnu jednakopravnost,borac za SFRJ,ali nista manje i za BiH,bio je covjek,kao sto je bila vecina komunista u tom vremenu.Tada nije bilo nacionalizma,kleronacionalizma,nije bilo bijede i sirotinje koja nije imala hjeba,kahve i secera,nije bilo kriminalaca i mafijasa na drzavnim,republickim iopstiskim nivoima,nije bilo reketiranja,ubistava i samoubistava kao danas.BILA JE SLOBODA.