BiH
5

Glasanje u Krajini se odvija bez većih problema

Piše: M. Ć.
Sva biračka mjesta na području Unsko-sanskog kantona jutros su na vrijeme otvorena, a desilo se nekoliko manjih kašnjenja, uglavnom zbog brojanja glasačkih listića ili kašnjenja članova biračkih odbora.

Glasanje na području Bosanske krajine od jutros se odvija previđenom dinamikom.

Sva biračka mjesta u Bihaću jutros su otvorena na vrijeme, izuzev nekoliko mjesta, gdje su zabilježena manja kašnjenja, kazali su za Klix.ba u Gradskoj izbornoj komisiji.

"Od 90 redovnih biračkih mjesta, četiri su malo kasnila sa otvaranjem jer se nisu na vrijeme uspjeli izbrojati svi glasački listići. No, svi su problemi brzo otklonjeni i svi birači su mogli obaviti svoju građansku dužnost", istakao je Fuad Hambalić, predsjednik komisije.

U Bihaću pravo glasa ima 56.840 birača, raspoređenih na 90 redovnih biračkih mjesta, jedno mjesto za glasanje u odsutnosti i pet mobilnih timova. Izborni proces nadgleda 540 akreditiranih posmatrača.

U Cazinu, gdje pravo glasa ima 53.571 birač, otvorena su sva biračka mjesta, a manja kašnjenja zabilježena su na dva mjesta zbog kašnjenja članova biračkih odbora i brojanja glasačkih listića, potvrđeno je za Klix.ba u Općinskoj izbornoj komisiji Cazin.

Odaziv na biralištima je zadovoljavajući kako saznajemo na biračkim mjestima, uprkos tmurnom vremenu i slaboj kiši koja od jutros pada u Krajini. U Unsko-sanskom kantonu pravo glasa ima preko 250.000 građana.