Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa humanost svaka ti cast, iza svake tvoje rijeci izbija humanost, ali i jad i ogorcenje, za neostvarenom drzavom. u potpunosti se slazem s\'tobom i sama se osjecam tako, cekala sam, cekala i jos cekam, ali sam zahvalna i ovoj drzavi koja mi je kako kazes ti dala sansu, da od svog rada zivim kao normalan gradanin.ali jedno nije mi dala, a mozda i jeste, nisam primijetila, osjecaj pripadnosti, korijene kojih nemam tu, moje uspomene.zato svake godine idem u bosnu, pomazem kome mogu pomoci, ukradem malo iluzija i vratim se zivotu nostalgije. pozdrav u nadi da ce biti bolje
postovanje asime, zahvaljujem na svim vasim pismima imate veoma realisticki stav u pogledu svega.makar da ima vise asima, a manje magaraca, mislim na pojedine komentare. i sama gdje mogu pomoci, gledam da pomognem i budem blizu onog koji pati. veliki pozdrav
ops, krkadoni!
Veselo krladoni!
Nedaj se legndo, kad tad ce pravda izaci na vidjelo i ovi koji su te optuzivali da si Asim spoznace istinu. NEMOJ SAMO GUBITI NADU.
Ma ne ulazim vise ni u kvalitet pisanja, niti zelim da branim Asima kojeg ionako ne citam cesto i o kojem nemam ni pozitivno ni negativno misljenje. Ja kazem da ako sam ja Asim, onda si ti superbaka. Ali nije ni u tome fol. Fol je u tome da, kad god procitam nekim slucajem komentare, uvijek moram, htjela ili ne, procitati odredjen broj maloumnih misljenja, a najvise me nerviraju oni seljacki koji su toliko dominantni u cijeloj ovoj prici, da se jednostavno ne daju ignorisati. I jos gore, neko napise svoje misljenje, i odjednom ti neko kaze, e, ti nisi ti, vec si taj i taj. Ma budalestina,... a jos gore je sto se ja ubjedjujem s takvima,.... Vozdrica svi vi Asimi, anti isti i slicni njima,...
Evo i ja kazem da ove komentare pise Asim. Problem jes prisutan, ali Asim ima nevjerovatan talenat da svaku temu o kojoj pise upropasti, i da je na neprofesionalan nacin prikaze. Hajd samo analiziraj onu kolumnu o urniranju po trotoarim. Sarajevo-x trazi novog covjeka za kolumne.
Koji si seljober, pa ko god napise bilo kakav komentar reci ces da je Asim, glup si beskrajno. Hoces da se upoznamo face to face da spoznas napokon dubinu i ozbiljnost svog problema?
Znam ja Asime (jer si ti prethodni komentar napisao) da bi ti najradije ukinuo nase komentare, jer po tvojoj komunistickoj ideologiji ne trpis kritiku ili ljude koji drugacije, a prije svega pozitivno razmisljaju, i rade za bolje sutra, kako sebe tako i naseg drustva. A ti samo sijes pesimizam, sreca pa si los novinar i niko te neslusa. Al sta cu ti ja sto si neuspjesan, ISTINA BOLI.
Zbog seljacina kakvi su kifla, antiasim i slicni njima, najradije bih, da mogu, ukinula ovu mogucnost komentiranja. Pa nema mjere vasem papanluku. Nekad kad procitam komentare slicne ovim, bude me stid sto zivim na istom podneblju, a znam da Bosanci nisu takvi. Ovo mi vise lici na ubacene fasisticke elemente.
@ kifla - Jeste treba da places i da budes zahvalan sto imas da jedes, ali onima kojima su srca tvrda oni to ne osjete. stvarno zalosno je ovo - ali u jednu ruku sve smo mi to krivi, svi imaju svoje komentare a niko neradi natome da se promjeni vlast u BiH. Nego samo jedni te isti politicari te jedni te isti kradljivci. \"Allah nece promjeniti jedan narod dok se on sam neizmjeni\"
Nista bez pravde i dobrija ljudi.
Istina je teško se živi. No ja bih malo o Vašem novinarskom umijeću. Prvo, imenica \"novac\" ja kao i \"lišće\" zbirna imenica tako da je i množina i jednina. Vaš množina \"novaca\" nije pravopisno ispravana, to ste trebali naučiti u osnovnoj školi, ali ste Vi vjerovatno u tom periodu skakutali po istočnoj Bosni. Ja lično ne bih imao ništa protiv da se posjetili i veću sirotinju koja se vratila u Grahovo, Vozuću ili Petrovac, možda bi bar naučili gramatiku i sintaksu jezika naroda koji žive u BiH. Aferim kako Vi kažete. drug Crni iz NOB-a
upravo se radi o tome da ce jedan edis dobiti u ruke-ne kruh,nego i orudje s kojim ce moci sebi zaraditi.on hoce raditi i vecina ih hoce raditi.a vi kojima je marka k\'o planina teska,serite i pricajte kako se daje,ali to ili ne stize,ili je pomoc uzaludna-niste vi nijednom dali,nego trazite mizerne izgovore.kritika je na vlast i HARAM IM BILO-ali kad komsija komsiju pomaze-tako se gradi drzava i tad nam niko nista ne moze.
slazem se da tim ljudima treba pomoci, medjutim, to nece promijeniti stanje stvari u bosni. jednokratna pomoc ima smisla u prelaznom periodu, dok se stvari ne promijene na bolje, ali na zalost, to u bosni traje vec petnaest godina! znate onu staru, daj covjeku ribu... problem je sto izabrani predstavnici vlasti ne rade nista da nauce te ljude da pecaju! ili da im daju njihove zasluzene penzije! naravno da ne bih pustio svoju majku da gladuje, ili brata, ali ma koliko suosjecao sa nesrecnicima o kojima pricamo, ja ne mogu da ih izdrzavam. ja nisam glasao za ove na vlasti, vi koji jeste sad pomazite. a sto se dijaspore tice, uzalud prebacivanje i prigovaranje. ja sebe ne smatram dijasporcem, vec iseljenikom. izgubio sam deset godina cekajuci drzavu, ali nisam docekao. sad sam uzeo stvar u svoje ruke i zivim u drzavi koja mi je dala sansu, da od svog rada normalno zivim. i da dizem kredite, bez ziranata. i da vozim auto koje zelim.to je moja domovina. hvala joj.