BiH
3

FOTO / Frljak: Općina mora biti servis građanima

Klix.ba
U prepunoj sali Mjesne zajednice Pofalići održan je predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovini, na kojem su predstavljeni kandidati SBiH za Općinsko vijeće.

Pozdravljajući prisutne, predsjednik OS SBiH Novo Sarajevo i nosilac liste SBIH za općinsko vijeće Novo Sarajevo, Zijad Frljak, je rekao da općina mora biti servis građanima, mjesto gdje će se rješavati konkretni problemi, te da i efikasnost općinskih vijeća i općinske administracije moraju pratiti zahtjeve i očekivanja građana. Tromost administracije mora biti zamijenjena brzim, efikasnim i stručnim službama, sposobnim da u kratkom vremenu riješe sve podnesene zahtjeve, a OV mora biti mjesto čiji će učinci rada biti vidljivi.

Đenetlina Pušina, kandidatkinja SBiH za Općinsko vijeće Novo Sarajevo, se osvrnula na probleme koji su prisutni u ovoj mjesnoj zajednici: nepokrivena ambulanta, otuđivanje šahtova i otvorene površine koje predstavljaju opasnost za građane, nedostatak "ležećih policajaca" ispred škola, nedostatak autobusnih stajališta...

"Sve to već duži niz godina opterećuje normalan život građana ove MZ", kazala je Đenetlina Pušina i dodala da su sve to otklonjivi problemi, koji se uz malo dobre volje i skromna finansijska sredstva mogu riješiti, te da uvijek postoji način, ako postoji volja.

"Važnost glasačkog čina je u tome da se u OV izaberu oni koji i ove i sve druge probleme hoće, mogu i znaju riješiti", poručila je.

Daut Šaljić, Munib Mujezin i Žan Matić, kandidati SBiH za Općinsko vijeće Novo Sarajevo, su obećali prisutnima da će, budu li izabrani za vijećnike, usmjeriti svoj rad na rješavanje problema i pokazati da Stranka za Bosnu i Hercegovinu ima i načina i pameti da Novo Sarajevo učini i ljepšom i ekonomski razvijenijom općinom, a građane zadovoljnijim stanovnicima ove sredine, saopćeno je iz SBiH.