Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo 11?ma bravo samo nagradjujte zlocin.ovo je pomalo sarkasticno
Osloboditi Franju i dati mu medalju i mirovinu.
prijatelju svi smo na tvoju stranu..a vi budale jedne da vam neko ubije brata invalida vidijo bi sta bi uradili...nece nas franjo tako lako lezat nebojtese to vam garantujem...slaven in italije...
Bez javljanja uživo, bez cjelodnevnih specijalnih emisija, ekskluzivnih gostiju, obitelji žrtava u studiju, raskošnih grafičkih analiza, komentara političara, međunarodnih službenika i dežurnih svjetskih narikača proteklo je izricanje presude za zločine u logoru NK Iskra u Bugojnu. Mediji su, da ne navodimo čiji, solidarno prešutjeli vijest o izricanju pravomoćne presude za zločine u ovom logoru. Na javnom servisu, jedva i štura informacija. Imena počinitelja su pročitana kroz zube, bez broja i nacionalnosti žrtava, bez ikakvih dodatnih informacija koje bi mogle poremetiti idiličnu sliku jednejedinežrtve u BiH.
Priča o zločinima u Bugojnu tako je dobila skroman sudski epilog. Zločinci su kažnjeni, dobili su svi ukupno 15 godina zatvora za ubojstvo 26 zarobljenika i civila Hrvata Bugojna. U sudsku se odluku ne treba miješati ali najveća pojedinačna kazna od sedam godina dovoljno govori. Osuđeni znaju gdje se nalaze ostaci 19 osoba koje obitelji još uvijek traže! Ali ostavimo sudski proces po strani. Medijski tretman ovog logora u Bugojnu prava je tema.
Otkud šutnja medija? Srpske medije u BiH ova tema zanima koliko i sve ostalo vezano za Federaciju – nimalo. Hrvatskih medija skoro i da nema. Ostali mediji, da ne navodimo čiji, presudu uglavnom nisu ni prokomentirali. Radi li se o nekom principijelnom stavu? Naravno da ne. Pogledajmo medijski tretman hercegbosanske šestorke, koji su optuženi za gotovo isti zločin, pa ćemo primjetiti nesrazmjer. Prlić i petorka, zajedno sa cjelokupnim HVO, političkim establišmentom i svima ostalima koji su bili stanovnici Herceg Bosne već godinama imaju tretman notornih fašističkih zločinaca. Gdje je isti tretman za zločince iz Bugojna? Prliću i petorci se posvećuju emisije, gosti, analize, prosvjedi, međunarodne konvencije, seminari, knjige… Izricanja presuda dočekuju se masovnim okupljanjima a mediji posvećuju ukupne, pa i dodatne informativne emisije slučajevima Dretelj i Heliodrom. A slučaj NK Iskra, Jablanica muzej, Osnovna Škola Potoci…? Nezabilježeni, nespomenuti, zaboravljeni, nebitni. Zašto presuda za NK Iskra nije dobila promil pažnje koju dobiva Prlić za „logore“ Herceg Bosne?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovo je tročlano banditsko vijeće, a ne sudsko, dok su za takva dva ubistva dali samo 11 godina.
ko god je ubijo zarobljenike i civile bez obzira na vjeru naciju dabogda nikad srece nemo nista nije bilo lakse u ratu do opljackat civila il ga ubiti kad vojska udari na vojsku hajde al ovo fuj genetski otpad svaki
11 godina za dvostruko ubistvo?? jaooooo bruke!
jebeš pravosuđe gdje za ubistvo dobiješ u prosjeku 5 godina...
Pravdic hahaha ko u crticima
Franjo care!
Jes mi drago sto mi ga sa ovakvom usranom facom nije zao...:)
Franjo brate sve je opravdano ,ako i jesi neka si trebao si i više govana oladiti.
Sestru ti *** bolesnu. Balisko kopile pitaj mamu ko ti je!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Roling *** ti sve balijsko stoko jedna.Popušite mi ga lagano.Franjo care!
U teškim ratnim sukobima Armije BiH i HVO-a na području Žepča postrojbe muslimansko-bošnjačkih snaga počinile su 94 ratna zločina nad Hrvatima i zarobljenim vojnicima HVO-a. Ubijeno je 78 odraslih civila, 15 djece i jedan zarobljeni vojnik HVO-a, a protjerano je ili izbjeglo 3000 Hrvata. U žepačkoj općini paravojne i redovne postrojbe Armije BiH počinile su dva masovna zločina. U travnju 1993. godine u selu Željezno Polje smrtno je stradalo 30 Hrvata, a 16. kolovoza 1993. u selu Kiseljak pobijena su 43 Hrvata.
nije tacno i nebi se slozio jer oko 67 milijuna rvata odnosno sadasnjeg Dodikovog i Draze Miajlovica cveća stradalo je tada a oko 548 iljada je proćerato i oko 82 tisuće mučeno u preko 450 iljada logora sirom Zeljeznoga Polja.To su bili strasni zlocini i genocid nezapamcenih razmjera,nesto poput Olokausta
Ma jok,nije on to uradio,on je Dudek naime,samo branio vjekovni hrvatski prostor u sred Bosne,usput dogovarao sa drugim neprijateljima kako podijeliti tuđu avliju,tu i tamo otišao u firmu,gdje se otpisuju grijehovi...vremenom će biti beatificiran,bit će sveti Franjo Pravdić,koji iskusi na svojo nevinoj duši svu nepravdu nevjernika i nih suda,samo zato što je bio spreman polžiti život na oltar domovine u Žepču,a domovina mu završava u slavonskom Brodu....Eh Franjo,trebao si ginut za domovinu Hrvatsku od Vukovara do Dubrovnika,a ne po vilajetu Bosanskome praviti Veliku Hrvatsku...nije mi te žao,nek te Sveti Petar pošalje u najdublji pakao,a prije toga se muči na ovome svijetu,jer ko ubije jednog čovjeka,kao da je ubio cijeli svijet,a ti,ti si ubio dva(2) brata i vjerovatno zameo porodicu...ćuko jedan...
Franjo legendo nedaj se.Poživio nam stotinu godina.
čuj čuj šaka jada se javlja,rvatići odnosno sad su oni četnici i cveće Draze Miajlovica i Dodika traktoriste a nekad su bili i Bošnjaci ,sve u svemu nisu sigurni ko su i sta su al i sami su svjesni da su marva najveca.Marva koja mi je mrža od četnika!Nemaš ih sta vidit,vise cigana i kineza al oni se kobajagai nesto kurce,oni neki faktor haha majko draga.Nismo vas u ratu htjeli pomest jer bi svijet pomislio da zemlju etnički čistimo kao vlasi ali sljedeci put ono sto svijet misli bit ce na drugom mjestu a na prvom očistiti smeće iz zemlje a vi do tad samo nabijajte bijes u nasim srcima a onda kad krenemo auhhh Čitluk će biti druga Kibla!!! Ima da se viori najveca zastava i ima da bude najvisa munara u Evropi cijeloj upamtite!