Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
trebalo bi raditi pod hitno na izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju i to na način da se da mogućnost osiguranicima da sami izaberu način osiguranja preko agencija za osiguranje...tako bi se Zavod onemogućio za ujenjivanje i nezakonito trošenje sredstava osiguranika
Ma jebe mi se i za SDA i SDP mene zanima plata uposlenika KCUS-a, kao i druga primanja propisana Zakonom i Kolektivnim Ugovorom. Čuj nakav Radeljaš se zakleo da KCUS-u neće dati ni 1 KM a ko oni da ga tuže, pa jel on dobre glave halooooo..
radeljaš je na zadnjoj sjednici skupštine ks obečao da dok je on u upravnom odboru kcus neće dobiti ni 1km i da ga tuže
Puna podrška KO SDP i partiji u cjelini.
Nije humano koliko lopovluka na jednom mjestu,gradjanima sve gore,a sutimo...SDP ako nam ne pomogne i neizbori se sa kriminlom niko nece,ali i mi gradjani da smo pametni da ih podrzimo u tome,a ne samo sutimo i trpimo.
On je dodao kako se izmjenama Statuta Zavoda zdravstvenog osiguranja KS sva moć usmjerila na Upravni odbor te ustanove, čime je 350 miliona KM kojim raspolaže Zavod stavljeno pod punu kontrolu Stranke demokratske akcije. Stoga će, kako je najavio Musić, ovo biti jedno od pitanja koje će zastupnici SDP-a sutra potencirati na Skupštini KS. I tako SDA ustvari brine za zdravlje gradjana...
Predsjednik KO SDP-a Sarajevo Fikret Musić problematizirao je pitanje zdravstva kazavši da "to što se radi u ovoj oblasti očito nije slučajno". "Nakon onog što je urađeno u Općoj bolnici pri imenovanju nove direktorice te nelegalne smjene i postavljanja novog Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, sada imamo i atak na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu u vidu namjere da Zavod finansira samo 53 posto obaveza prema KCUS-u, koliko smatraju da su obavezni kao suosnivači. To za posljedicu ima kašnjenje plaća uposlenicima KCUS-a i nove probleme u vidu protestnog okupljanja radnika u toj ustanovi", kazao je Musić. joj sta nam radi SDA pa sto vise ne prestanu,kad planiraju,pa ne moze vise ovako.SDP vjerujemo u vas pomozite nam na bilo koj nacin.
...ima 380 miliona razloga za sve ovo...
Jasta da ima vi iz SDA to najbolje znate :) SIKTER
Pokušavajući da dežavuira javnost, Lokmić u spomenutom intervjuu izmišlja podatak da je Općinski sud odbio upisati prof. dr. Damira Aganovića kao generalnog direktora KCUS-a, što nije istina, i u tome tobože pronalazi razlog da Zavod zdravstvenog osiguranja KS prestane finanasirati KCUS. Na ovaj način, famozni trio sebi daje za pravo odlučivanja da se građani Kantona, ili kako to Lokmić naziva Sarajevskog muftijstva, više neće liječiti u KCUS-u?!
trio fantastikus u ime SDA smijenio članove upravnih i nadzornih odbora svih zdravstvenih ustanova u Kantonu i u iste nije imenovao nijednog nebošnjaka, ali primjera radi jeste Lokmićevu suprugu, te nakon što su na javnosti poznat način „preuzeli“ i Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, ostao je još jedan problem – Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je nakon zakonom propisane procedure imenovan menadžment koji nije pod kontrolom SDA i koji je, gle čuda, počeo da otkriva u prethodnih 17 godina stvorene višemilionske dugove i malverzacije
Malo im sto su napravili haos u Opcoj bolnici, pa hajmo sad i na Klinickom centru.
Iza zastrašujuće i neshvatljive spremnosti da se ugrozi zdravlje stanovništva u Kantonu i Federaciji BiH stoji zapravo nezasita želja za političkim preuzimanjem KCUS-a koju je u svojoj nedjeljnoj besjedi izrekao Lokmić: „Ako ne bude u našem vlasništvu, nećemo dati više ni feninga“. Ko su to oni, u čije ime govore i gdje su tu građani i pacijenti nepotrebno je i pitati.