Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vlada Republike Srpske prihvatila je prijedlog Odbora za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova i u kalendar obilježavanja značajnih datuma uvrstila 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom i 12. maj - Dan Vojske RS, izjavila je danas portparol Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS Maja Radetić. Ona je na konferenciji za novinare rekla da je u okviru proslave Dana pobjede nad fašizmom predviđen parastos svim stradalim u Drugom svjetskom ratu, koji će početi u 10.30 časova u banjalučkom Sabornom hramu Hrista Spasitelja, a potom polaganje vijenaca na spomenik poginulim borcima NOR-a, te obraćanje zvaničnika. Radetićeva je navela da će se Dan Vojske RS obilježavati tri dana, a da proslava počinje 11. maja parastosom poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u banjalučkom u Hramu Hrista Spasitelja.
ako se u političko-pravnim krugovima ovih dana špekuliralo da je slučaj \"Dodik\" preuzeo bivši sarajevski kantonalni tužilac Oleg Čavka, koji je od prošlog mjeseca zaposlen a nije uzeo najglavniji organizoiranik kriminal slucaj u bosni i hercegovini a to je Dodik?! ZNACI DA JE SPIRIC SAMO POSTAVIO OLEGA CAVKU DA ZASTITI DODIKA? CRNA BOSNO I HERCEGOVINO, CRNA TI SE BUDUCNOST PISE KAD TI SPIRIC POSTAVI SVE GLAVNE TUZIOCE I POLICIJU GENOCIDASE!
UMRECES U ZATVOR....
pametnije bi ti bilo da izadjes na ulicu i javno propovjedas te stvari, mozda i upali.
Federalni premijer Mustafa Mujezinović u trenucima najtežim za veći bh. entitet s obzirom na ekonomsku i socijalnu situaciju, jednostavno je napustio BiH. Van države će biti čak do 20. maja. Trenutno je u Istanbulu u Turskoj, namjerava otići na sajam EXPO u Kini, a potom se vratiti u Istanbul. Do kraja ove sedmice van BiH će biti i njegov zamjenik i ministar finansija Vjekoslav Bevanda, tako da je ovlaštenje za vođenje Federalne vlade ostavljeno zamjeniku premijera i ministru kulture i sporta Gavrilu Grahovcu. Ponašanje Mujezinovića, kojem je važnije putovanje po bijelom svijetu nego rješavanje nagomilanih problema u FBiH, skandalozan je primjer ponašanja aktuelnih vlastodržaca koje je na ključne pozicije postavio predsjednik SDA Sulejman Tihić. znachi da su genocidasima lopovima ruke otvorene da udaraju po bosni i hercegovini? e tihicu mrcino izdajnicka!!!
To sto ces ti ponoviti jedno te isto 15000 puta u toku dana ne pije vode, popeo si se svima vise na neku stvar. Ako mislis da ce neko zaista pokrenuti te silne tuzbe koje stalno spominjes samo zato sto ih ti spominjes u nekim komentarima, na nekom portalu, onda si zaista lud.
a mnoge kljucne dokumente koje sada imamo a koje je Karla Delponte sklonila do kojih je Senad Hadzifejzovic dosao i istom Softicu pokazao u prvoj gostujucoj emisji centranog dnevnika,gdje je isti ostao zatecen u mucajucim odgovorima laik advokata,Nakon toga ubrzo je isti Softic uselio u elitni stan elitnog sarajevskog naselje,vjerovatno od svog onog prikupljenog novca dijaspore za tu tuzbu za koju nikada javnost nije upoznata o troskovima iste, ili je dobio od Srbije sto dodatno daje sumnju u mogucnost sabotaze presude kojom je kumovao taj advokatski anonimus Softic iza cega stoji SDA izdajnik i velikosrpski agent Tihic,......
Mnoge stvari ce zavisiti od ishoda presuda Karadzicu i reviziji tuzbe protiv Srbije koja se mora pokrenuti na sto imamo pravo.Takoda smatram da je SDA sa Tihicem sabotirala tuzbu uvodenjem nesposobnog Softica Sakib a izostavljanjem amerikanca Franc Boyla,iza cega stoji opet Tihic po izjavi doticnog gospodina kada mu je rekao da ga nece vise angazovati bez ikakvog objasnjenja.Neshvatljivo je da Softic u dokaznom postupku pored toliko svjedoka i i dokaza nije izveo niti jednog svjedoka vec je koristio iskljucivo postojece Haske presude protiv osudenih zlocinaca sto je bizarno i pravno neshvatljivo.
Zbog počasti Rasimu Deliću Pokrenuta inicijativa za smjenu Selme Cikotića Predstavnici stranaka iz RS-a u Zajedničkoj komisiji za odbranu i sigurnost državnog Parlamenta pokrenuli su inicijativu za smjenu ministra odbrane Selme Cikotića. Smatraju ga odgovornim jer je jedinicu Oružanih snaga i Dom armiije upotrijebio za odavanje počasti Rasimu Deliću, javila je Federalna televizija. Većinom je odlučeno da se o tom zahtjevu raspravlja u prisustvu ministra i njegovih zamjenika te će inicijativa biti ponovljena EVO GENOCIDASI HOCE SAD I MJESTO MINISTRA ODBRANE BIH-E!! IMAJU TUZILASTVO, POLICIJU, EKONOMIJU SAD HOCE I MINISTARSTVO ODBRANE? CRNA BOSNO I HERCEGOVINO STA TI RADE JUCERASNJI KOLJACI, SILEDZIJE, GENOCIDASI I SRPSKI FANATICI?!
kako mogu poslati zvjeze pisace u hag? da li ko zna kakva je procedura za to.... jer neki dan sam cito oglas da Radovan trazi svjezu pisacu... ja sam zaledio 2 litra...i spakovo u tetrapak... trebalo bi biti pravo frisko kad on pocne da se kupa, pije i mirise tim.... hvala
zasto se daje ovom monstrumu karadzicu pravo na govor i omalozavanje svjedoka, destabilizacija, negacije i omalozavanje svjedoka? to se u historiji ne pamti!!! ozbiljno ,pod hitno napravit reviziju uzbe protov srbije i tuzit tadica i jeremica sto cuvaju ratnog zlocinca ratka maldica! pa zar ne vidite zrtve srbije da srbija jaca i opet gazi bosnu i hercegovinu? zrtve srbije i dobrice cosica trebaju pod hitno dat deklaraciju da je boris adic persona non grata u bosni i hercegovini i u srebrenici 11-og jula jer nije isporucio i licno cuva ratnog zlocinca ratka mladica!