Ispraćaj 2023.
22

Evo gdje političari dočekuju Novu godinu: Šetnje u Istanbulu, kuhanje u Makarskoj i kućna atmosfera

A. Ku.
Foto: Ilustracija A.L./Klix.ba
Foto: Ilustracija A.L./Klix.ba
Građani će Novu 2024. godinu dočekati na jednom od javnih dočeka, s obzirom na to da događaja u našoj državi te noći neće manjkati, ili u toplini svoga doma u krugu porodice. Pitali smo neke bh. političare na koji će način oni ući u Novu godinu.

Načelnik sarajevske općine Stari Grad Irfan Čengić novogodišnju noć će provesti na javnom dočeku u Sarajevu te u obilasku dežurnih službi poput vatrogasnih i policijskih ekipa.

"Obići ću službe koje su u dežuri. Vatrogasce, Hitnu pomoć i policiju, nakon čega ću se pridružiti javnom dočeku u Titovoj ulici", rekao nam je Čengić.

Odmor na planini

Ostatak novogodišnjeg odmora će provesti na Bjelašnici.

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Fadil Novalić novogodišnje praznike obilježava organizovanjem pohoda.

"Praznike ne slavim nego na svoj način obilježavam. I ovaj novogodišnji praznik imam poziv da napravimo pohod iz Bosanskog Petrovca na Klekovcu od strane mojih Krajišnika na koji ću se rado odazvati", istakao je Novalić.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić kaže da će Novu godinu dočekati u krugu porodice.

"Jedva čekam praznike kako bih se odmorio. Novu godinu ću dočekati u krugu porodice. Praznične dane ću iskoristiti za odmor sa porodicom i igranje sa djecom", rekao nam je Nešić.

Zastupnik SBiH-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Admir Čavalić 2023. godinu ispraća u Istanbulu.

"Novu godinu ću dočekati u Istanbulu sa suprugom. Par dana u godini kada barem jedno od nas nije uz djecu, a temperature su savim ok za dnevnu i noćnu šetnju", kaže Čavalić.

Dodaje da su u Istanbulu bili i prošle godine te da javni doček nije na spekatakularnom nivou, ali i da grad ima dušu te se on i supruga rado vraćaju u njega.

Zastupnica DF-a u Skupštini Kantona Sarajevo Marijela Hašimbegović u Novu godinu ulazi u krugu svojih najmilijih.

"Ove godine će to biti kućna atmosfera u krugu porodice i prijatelja", kazala nam je Hašimbegović.

I gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić će novu godinu dočekati u porodičnom okruženju.

"Iskreno, jedva čekam da završi petak pa da dođe četiri neradna dana da malo odmorim. Novu godinu ću provesti kući s porodicom u Isočnom Sarajevu", kaže Ćosić.

Porodično druženje

Samostalni zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Arnel Isak nam je rekao da će novogodišnje praznike dočekati u Zenici u krugu porodice.

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Dennis Gratz 31. decembra će boraviti na moru sa suprugom.

"Bit ćemo u Makarskoj, kuhat ćemo i odmarati. Lagana i opuštena varijanta", rekao nam je Gratz.

Zastupnik Naroda i pravde (NiP) u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Aljoša Čampara kazao nam je da će novu godinu dočekati u Sarajevu. Na naše pitanje da li će prisustvovati javnom dočeku ili će u novu godinu ući u krugu svoje porodice rekao nam je da još ne zna, ali da je sigurno da će za novogodišnje praznike boraviti u glavnom gradu BiH.