Skupljeno 470 KM - oboren rekord!
0

Enis se slomio od posla, Milan došao da naplati

Sarajevo-x.com
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Iako se Milan Pavlović zbog iznenadnih obaveza pojavio tek pred sam kraj akcije, Enis Bešlagić je sam konobarisao i u fotofinišu uspio oboriti rekord u sakupljanju novca u humanitarnoj akciji "Danas vas služi", koja se održava subotom u sarajevskoj galeriji "Boris Smoje".

Laskavi rekord u pomaganju do sada su držali Emir Bukovica i bend Frozen Camels sa prikupljene 468 KM, a Enis je, uz podršku Milana, uspio prikupiti 470 KM.

"Bitno je da se ljudi odazovu akciji, i da se prikuplja novac koji se uplaćuje Otvorenoj mreži Bosanaca i Hercegovaca, a koliko će ko od njih prikupiti zavisi od vremena, raspoloženja gostiju, tako da nije u pitanju nikakvo nadmetanje ko će više skupiti, bitno je da su svi zajedno do sada prikupili skoro 4.000 KM upućene na liječenje oboljelih sugrađana", kažu organizatori.

Akcija je ove subote krenula sa pola sata zakašnjenja, nakon čega se pojavio Enis i odmah se uhvatio tacne i počeo preuzimati narudžbe.

"Ljudi, počinjemo! Naručujte i nemojte mi puno zanovijetanja - kafa je kafa", kazao je na početku akcije te napravio sjajnu atmosferu. Milan se zbog iznenadnih obaveza nije mogao pojaviti, ali je pred kraj došao na nekoliko minuta.

"Najlakše je tako, doći i naplatiti", kazao mu je u šali Enis, a Milan se nakon nekoliko preuzetih narudžbi također u šali zapitao:

"Kol'ko je naše od ovoga? Ništa? Hajde nas onda bar slikaj s 'petobankama'!"

Naravno, svi koji učestvuju u akciji ne uzimaju nikakvu naknadu, a sav novac koji gosti daju, uključujući redovnu cijenu pića i bakšiš, ide "Otvorenoj mreži".

"Ovo je odlična i kreativna akcija u koju sam se sa zadovoljstvom uključio, a pozvao bih i sve moje kolege da nađu vremena i pomognu na ovaj način. Teško je uskladiti termine, ali mi smo se za ovo gostovanje dogovorili prije mjesec dana, tako da se može kad se hoće. Bilo bi lijepo da i drugi kafići u gradu kopiraju akciju i da ovo bude povod za to", kazao je Enis na kraju "smjene".