BiH
0

Emira Karača nezakonito smijenjena

FENA
Predstavnici Ministarstva pravde Federacija BiH i federalnog Upravnog inspektorata jučer su obavili inspekcijski pregled u zgradi glamočke općine i utvrdili da je sjednica održana 12. prosinca prošle godine na kojoj je opozvana predsjednica Općinskog vijeća Emira Karača nelegalna jer nije poštovana procedura za zakazivanje sjednice.

Inspekcijski pregled obavili su savjetnici ministra pravde Federacije BiH Ivan Matešić i Dalibor Matić te federalni upravni inspektor Omer Tabak.

Navode osmorice vijećnika koji su donijeli odluku o opozivu predsjednice Općinskoga vijeća da je na toj sjednici od ukupno 15 nazočilo 8 vijećnika te da je postojala potrebna većina za odlučivanje, federalni Upravni inspektorat smatra neutemeljene jer nije poštivana procedura za sazivanje sjednice.

S obzirom na to da sjednica nije bila legalna, odnosna da predsjednica Općinskoga vijeća nije smijenjena u skladu sa zakonskom procedurom, Emira Karača i dalje je predsjednica Općinskoga vijaća Glamoč, zaključak je federalnoga Upravnog inspektorata.