Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mostarske "brate" su napustili svoj grad,kad je bilo najteze... Mostar su odbranili, podvelešci, bjelopoljci,nevesinjci,gacani....
Nažalost...mislim da si u pravu...Brate su od 1992 u dijaspori...ostavili su grad...kome?Ko je stigao,eto kome...kad te nema,bez tebe se mora...a ti budi u Minhen i Frankfurt diviziji...
Tacno je to da su 'brate' napustile grad jos kad je cisterna pukla kod Sjevernog. Ostali smo mi koji nismo imali ni novca ni mogucnosti da idemo van grada ili koji smo bili toliko 'ludi' da volimo ovaj grad I nasu domovinu. Nazalost, neke stvari nasim Mostarcima nikad nisu niti ce biti jasne u vezi Skutora, koliko je prezira I zla dolazilo I jos dolazi zapadno od Bulevara. Samo se sjetite jutra 5-tog Maja '93. Kako je moguce da cijeli moj komsiluk (Semovac) bude bez ijednog skutora to jutro. Dva dana prije toga svi su svoju djecu 'poslali' kod rodbine. I poslije 'obrade' na Masinstvu (koja ironija jer sam studirao Masinstvo) od strane HVO vojne policije, zatvora na Heliodromu, kopanja rovova iza stare gimnazije, itd. ja jos imam snage da volim ovaj GRAD. Nazalost, mnogi koji su ga voljeli su zaboravili da su se ovdje rodili, proveli najljepse dane svog zivota, I dan-danas rade da bude sto gore u njemu. Neka je rahmet I pokoj cistim dusama koju se pale za ovaj grad. Vas Snajperista.
Odličan komentar...odličan
A dje su Srbi iz Mostara????? Ko je njih protjerao???
A dje su Srbi iz Mostara????? Ko je njih protjerao???
A dje su Srbi iz Mostara????? Ko je njih protjerao???
A dje su Srbi iz Mostara????? Ko je njih protjerao???
A dje su Srbi iz Mostara????? Ko je njih protjerao???
Tako je Emćo, i onda kažu, "pravda je zadovoljena", ma nikad jarane !
ne bi vi puške vidili kao nijednog mudžahedina da smo mi bili pravi agresori.. a ovi bošnje istočni mostarci su iskompleksirani što most koji ih razdvaja sa zapadnom stranom ustvari razdvaja i 200 godina civilizacije.. ono je ciganluk na istočnoj strani..
Šta most razdvaja???Pa niste vi,ako misliš HV,nikad ni bili na Neretvi,uvijek je to držala ARBiH,sem onog mosta na Carini,tamo ste bili na desnoj obali...a uz rat ste pokušali proturiti tezu o jednoj i drugoj obali Neretve...ma mi smo bili i opstali na Neretvi...znaš
jeste, opstali ste na neretvi i zato ne smijete prismrdit zapadnoj strani grada.. nedamo vam ni neum, to će svakako biti pripojeno hrvatskoj.. bih je država koja ne funkcionira i koja je pred raspadom..
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nek si im rekao Emire !
neću ništa da komentarišem da nebi došlo do 5 građanskog rata uuuuuuuuuuuuaaaaaaa.
Pa, rekao si da su prethodna najmanje 4 rata bili građanski, a ICTY prvostepeno presudio da se radi o ratu između dvije države od kojih je jedna napala drugu tako što su HV i HVO napali ARBiH u Prozoru, pa kasnije i u Mostaru. Dakle, radi se o agresiji i o agresorskom ratu.
Nevjerovatno je da su HV i HVO etnički čistili i očistili i Hrvate tako što su ih prisiljavale da nasele kamenjarsko Bobanovo i Šuškovo ostavljajući svoje domove i imovinu u Srednjoj Bosni. Sramota za državu Franje Krivoustog.