Prof. dr. Dželal Ibraković, FPN
0
"Ekološko osvješćivanje treba da počne od vrtića"
Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cuj Dzelal... Hahahahaha...Kakvo mu je to ime? Okupatorsko?
Mche, mudro zboriš. Pozdravljam. :-)))
Dobar covjek, profesor i strucnjak...da je Bogdo vise ovakvih!
u pravu si, mche, ja se dobro sjecam kad smo u vrtiću dobili članske kartice Unskih smaragda da je na poleđini pisalo \" Unu ne treba čuvati od ljudi, već učiti ljude da čuvaju Unu\" ,sjećam se naših eko akcija, učilo se i tad o ekologiji... Puno je ostalo, i sad nosim papiriće kući :))
Društvo za stvaranje kulture čuvanja i zaštite rijeke Une \"Unski smaragdi\" Bihać radi fantastičan posao na očuvanju rijeke Une i podizanju svijesti pojedinca i društva. Osnivač ovog društva, pokojni gospodin Boško Marjanović, je i tvorac idejne misli društva, a to je: \'Rijeku Unu ne treba čuvati od ljudi, već učiti ljude da čuvaju Unu!\' Ovo društvo nije još samo jedna NVO, nego vrlo utjecajna organizacija, dobitnik Globala 500 (1990.g.)od Ujedinjenih naroda, najvećeg svjetskog priznanja za ekologiju. Postigli su da se rijeka Una uvrsti u Registar svjetske baštine i da se tok rijeke Une od Martin Broda do Bihaća (uključujući i grad) proglasi Nacionalnim parkom prirode! Mislim da je prejudicirano reći da je u BiH ekološka osvješćenost na vrlo niskom nivou, jer Bosna i Hercegovina nije samo Sarajevo!
Bravo profesore, hvala za govor. A sta ustvari uciniti? Nadam se da ce vas govor imati odjeka.
ma jok, treba u obdaniste vjeronauk uvest, svakako ce sve nase probleme i sva nasa smeca bog rijesit
a vidi naseg profesora ;))))
skracenice rijeci koje pocinju i zavrsavaju istim slovima kao i data rijec nemaju tacku iza dr doktor mr magistar ali dipl. diplomirani prof. profesor
osvješčivanje = osvješćivanje dr. = dr (bez tacke iza)
FPN ? ne pada mi na pamet da trosim limit na glupost...sta drugo ocekivati s tog fakulteta...
Onome ko je snimao dao bih 0 bodova jer kamera nikad ne smije biti okrenuta prema izvoru svjetlosti. Što se profesora tiče, sve najbolje, pametno zbori.
extra profesor, svaka mu cast, najbolji je, a nije mogla biti ozbiljnija lokacija, ovo mu je kancelarija na faxu!!
Ucinilo mi se Ekrem Jevric. Zato sam kliknuo. Inace nebi.
dodik od mentalne sposobnosti 12 godisnjaka ce vas glupe pok4rati, eto vase moci i pameti :D