Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je previse komplokovana kontrukcija za SDA tallibane. Sve komplokovanije od kruznog toka sa semaforom i Bakirovog SDA plocnika ispred precednistva je Hadronski Sudarac za SDA glavuzdaru.
osjećaš neku satisfakciju od trolanja?
1) Ne razumijem ovu šuplju strehu... niti pruža funkciju zaštite od kiše/sunca niti ima estetske vrijednosti, već se pruža kao nekakav xxl monstrum sredinom parcele; 2) zašto cijela strana prema najprometnijoj ulici u gradu i najbučnijoj nije zasađena zelenjem koje upija buku (gle čuda, takvo što postoji, ali treba znati!!!); 3) kome treba gradski trg betona, šta se planira na tom trgu?! Zar nisu dovolnje količine betona prekoputa Vijećnice i ispred BBI i ispred SCC...
4) danas neuki imaju hrabrosti prezentovati krošnju drveta provučenu kroz rupu u betonu, a za takvo što se nekada nije mogla dobiti prolazna ocjena na faksu 5) cjelokupan projekat izgleda kao početni projekat slabog studenta na 1.godini faksa
"Osjeti" zeleni prostor u gradu Zoletiću, jer ga samo tako možeš prenijeti u projekte, i kani se cad-arhitekture, cad zamjenjuje olovku, a ne viziju i mozak bilo kojeg arhitekte pod uslovom da taj ima iole talenta (https://www.inbayreuth.de/bayreuth/hofgarten/) (https://www.hln.be/gistel/stad-gistel-plant-aanleg-van-nieuw-jeugdpark~a9e12be5/207673354/)
Covjece, ovaj je dobio nagradu Dušan Smiljanic za najuspješniji studentski semestralni projekt... Kakvi su onda tek bili najlosiji projekti...
U cijelom svijetu se cak krovovi i zidovi zgrada zazeljenjavaju biljem i svako drvo i travka probaju spasiti. Ovaj arhutekta kao da nije nikada cuo za sarajevski smog pa zeli da betonira parkove. Stvarno kao ne razumijem je li se neumjesno nasalio ili ozbiljno mislio.
Bolje da gospodin nije ni predstavio ovaj plan. Kada nam je kreativnost ravna nuli, raspisati medjunarodni poziv. Bolje debelo platiti dobro rjesenje, i biti ponosni sto takn nesto imamo, nego sto godina gledati u nekakvo arhitektonsko ruglo, a takvih je prepun ovaj Grad.
fuj sve beton
Znate da su danas trend mali stanovi sa prakticnim namjestajem koji se lako transformisu zavisno od potreba. E vi imate malu povrsinu i posmatrajte je kao prostor koji ce se moci lako transformisati. Ne gurajte sve po coskovima.
Da li opstina razmislja o potrebama njenih stanovnika, dali su uradili anketu sta nedostaje ovom gradu, koji sadrzaji. Ovoliki grad, nema skatebord park, nema trg, nema kvalitetno djecije igraliste, sta nudi seniorima, ko je uopste ciljna grupa, sta zelite s ovim prostorom. Dajte, malo se saberite.
Nigdje zelenila na mapi ali nek su oni stavili Bazerdzan i Snogu fgr brendove koji ne sluze nicemu, ko da nije dosta radnji po cijelom gradu vise. Odbij Edine!
Ja stvarno ne razumijem sta je ovo, mozda malo bolje da objasnite. Osim radnji, kafana i betona navidim neke sadrzaje. Napravite nesto gdje ce se mladi okupljati, pogledajte recimo college park u Torontu, zelenilo i sadrzaji. Mjesto gdje se mladi okupljaju, voze skatebord, trce, sjede i razgovaraju... Vrlo koristan i upotrebljiv prostor. Ovo kockanje povrsina eto da se nesto napravi, a bez razmisljanja o krajnjim korisnicima, potpuno amaterski. Stave kafanu s baston, klupu i eto projekta.
isto kapele na barama
Ruzno. 10x ljepse bilo sa Centralnom Bankom i onim parkom.
ja urbaniste u pm..skino travu nalio beton..bravo konju
I po čemu je ovo park??
Bolje je rjeaenje bilo ono sa Bankom. Pa ovo je bas sramota, nigdje zelenila, nigdje igralista… ovo je šprdancija
Zasto klix promovira projekt bas ovaj, gdje snogu vec ima tapirani poslovni prostor :))))?
Po onoj gore platformi bi se valjda trebalo hodati, vidim i gore bi zasadili travu, a nigdje zastitne ograde? Kako bi to izgledalo da se propisno zastiti? Ostri rubovi oko zelenih povrsina - vrlo grubo i nevjesto sve izgleda. Pravo razocarenje