Radi i nedjeljom
0

Džombić izgladio situaciju s ratarima

FENA
Aleksandar Džombić
Aleksandar Džombić
Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić i danas je nastavio konsultacije, a razgovore je iako je nedjelja obavio sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika, bivših boraca, a predviđen je i sastanak sa jednim od sindikata.

Kao i u razgovorima prethodnih dana, Džombić je, mijenjajući samo sagovorenike u sklopu mandatarskih konsultacija, nastavio da daje obećanja.

Iako je prije nekoliko dana predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača u RS-u Vladimir Usorac upozorio je da će 20.000 poljoprivrednika u RS-u bankrotirati do kraja godine, ako do početka decembra od Vlade RS-a ne dobiju podsticaje od 40 miliona KM, koji im se duguju, Džombić je danas rekao da će poljoprivreda i poljoprivredna proizvodnja u narednom periodu biti definirani kao jedni od strateških pravaca u strategiji razvoja RS-a, koja bi trebalo da bude usvojena do maja naredne godine.

Usorac je sumnjao da zbog tog duga Džombić izbjegava konsulatacije s poljoprivrednicima, dajući tada i spornu izjavu, da „ne bih volio samo da Džombića moraju vozati u gepeku".

Do sastanka je ipak došlo, a Džombić je još obećao da će članovi Usorčevog udruženja biti konsultirani i prilikom izrade ekonomske politike u cilju donošenja najboljih rješenja u tom sektoru.

I Usorac je potvrdio da je sastanku postignuta saglasnost u vezi sa svim problemima koji postoje u oblasti poljoprivrede.

Nakon sastanka sa Džombićem, predsjednik Boračke organizacije RS-a Pantelija Ćurguz potvrdio je da bi, kako kaže, oni bili zadovoljni da u resoru rada i boračko-invalidske zaštite, bude neko iz redova SNSD-a, kao stranke s najviše povjerenja građana na izborima.

Osim za pitanja rada i boračka, za koja smatraju da treba da budu razdvojena u dva resora, bivši borci su zainteresirani za personalna rješenja kada su u pitanju ministarstva lokalne uprave i zdravstvene zaštite.