BiH
0

Džolan: Motiv provale prvenstveno je pljačka novca

FENA
Provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene Mijo Džolan oglasio se danas priopćenjem za javnost u povodu pokušaja oružane pljačke kada su dvije nepoznate osobe napale provincijala Džolana prijeteći mu pištoljem.

U priopćenju stoji da svi do sada poznati detalji ovog događaja ukazuju da upad u kuću Provincijalata nema karakter napada na Hrvate, katolike, svećenike te da nije ciljan ni na osobu provincijala.

U Provincijalatu smatraju da je motiv provale u tu kuću prvenstveno pljačka novca, a što se moglo zaključiti iz rekonstruiranog dijaloga i ponašanja provalnika koji su očekivali da će se domoći velike količine novca.

Budući da u današnjem kriminalnom miljeu, kao i uopće u našem društvu vlada pogrešna predodžba da mi raspolažemo s puno novca i da novac čuvamo u svojim kućama, naša kuća, kao središnja upravna kuća Provincije, postala je meta pljačkašima, stoji u priopćenju.

"Događaj je sam po sebi ružan. Molim da se moje negativno iskustvo ne zlorabi u još negativnije političke i egzistencijalne poruke nikome, a osobito mom hrvatskom narodu u Sarajevu i diljem BiH", kazao je provincijal Džolan.

On je također dodao da su sve policijske instancije na razini grada, županije i Federacije BiH promptno reagirale u tom slučaju te da su susjedi, čelni ljudi politike i Crkve izrazili svoju solidarnost i ponudili pomoć. Džolan je također zahvalio medijima koji ovaj događaj nisu apsolvirali kao senzaciju već su pokazali solidarnost i žaljenje.

U ponedjeljak, 21. siječnja dvije nepoznate osobe pokušale su oružanu pljačku u Provincijalatu Bosne Srebrene u Sarajevu kada su ušle u spavaću sobu provincijala Mije Džolana i s naslonjenim pištoljem na čelo grubo ga probudile i tražile novac. Kako nisu pronašli novac pljačkaši su napustili kuću, ali su prije toga ozlijedili provincijala Džolana udarivši ga pištoljem u potkoljenicu.