BiH
278

Dževad Topić Topa: Vrh DF-a je privatizirao stranku, boje se pitanja o finansijama

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je danas iz Demokratske fronte saopćeno da su njihova tri člana isključena iz stranke jer su podržala koaliciju SDA i SBB-a u Općini Centar, oglasio se i Dževad Topić Topa, jedan od isključenih.

"Demokratska fronta je više puta, kao i ovaj put, prekršila sva demokratska načela na koja se poziva, samim time što je u krugu od nekoliko istomišljenika donijela odluku, a da se prije toga nije obratila meni ka 'ravnopravnom' članu te stranke", kaže Topić.

Naglašava da su članovi stranke u samom vrhu istu privatizovali pa sklanjaju svakog ko im se čini prejak da bi ugrozio njihove interese.

Dodaje da je suvišno govoriti o nekakvoj podršci strankama SDA i SBB jer Općinsko vijeće Općine Centar još nije ni počelo sa radom.

"Prije mog članstva u DF-u bio sam nezavisan član vijeća te ni tada nisam podržao SDA/SBB", kaže Topić.

Dodaje da je izuzetno iznenađen načinom komuniciranja tokom kampanje, načinom promovisanja individualaca o trošku stranke, desetkovanje novog članstva i demoralisanje daljnjeg širenja članstva.

"Također, tačno je, da sam najavio da ću tražiti hitno da se podnese finansijski izvještaj općinske organizacije, što je i najveća smetnja rukovodstvu. Mislim da je ovakav korak potpuno pokazao nezrelost i neodgovornost u vrhu Demokratske fronte, kako prema svojim članovima, tako i prema građanima", kaže Topić.