Komentari (315)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da nije bilo otpora drugi bi umjesto tebe i sličnih opljačkali trgovine i stanove po centru Sarajeva. Manekeni sarajevski. Ratovali dva dana, a krali i uživali cijeli rat.
Upravu si , samo sto 02.05. nije bio napad na Sarajevo vec je kolona iz vojne bolnice sa sanitetskim vozilima krenula da evakuise Dom armije, po vec ranije postignutom dogovoru između sukobljenih strana, da bi dolaskom na Skenderiju sanitetska vozila bila napadnuta i zapaljena a posade pobijene. Kasnije je uslijedio napad od strane JNA granatiranjem užeg dijela Sarajeva kao i pjesadijski u cilju izvlačenja ranjenih a nikako zauzimanjem grada.
Jer ako je cilj zauzimanje predsjedništva zašto su prošli iz pravca vojne bolnice pored njega u krenuli preko Skenderije prema Domu armije.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Topa izgleda da si zaboravio da si u jedinici na pocetku rata imao 30% pravoslavnih, 30% katolika i 30% muslimana... OK sehidi, gdje su ostali Topa? Oni nisu gledali ko je ko kada su se prijavili na pocetku rata a vi danas u miru gledate po imenima i koje je cije groblje... Izdali ste ideju Bosne i Hercegovine Topa i sve one koji su poginuli, ti i tebi slicni.
To je tvoja istina Topa. Kako Makedonija postade nezavisna bez rata. Kako Crna Gora postade nezavisna bez rata. Mozda zahvaljujuci pametnijim politicarima od nasih . Zali svih koji su poginuli da bi nekolicina mogla upropastiti sistem i popljackati sve sto se dalo opljackat. Poslali su nas u rat bez sanse da odbranimo goli zivot samo da bi opljackali drzavu. Dabogda im zemlja kosti izbacila.
Kako moze biti JNA, kad se Jugoslavija tad raspala. To je bila srbijansko crnogorska vojska ili jugoslovenska posto su oni bili savezna republika jugoslavija, a ne JNA. Jna znaci jugoslovenska narodna armija, koja se raspala raspadom Jugoslavije.
Ovako divane tope i topići, koji danas uživaju na lovorikama genocida. I, naravno, veličaju velekvislinga Izetbegovića i njegov štab.
ha ha ha ... ćuj hipika tope!! pa bolan, JNA nije postojala u to vrijeme "agresije", tj, kada je počeo građansko-vjerski rat u BiH!! Jugoslavenske Narodne Armije je nestalo onda kada se Slovenija otcijepila, pa Hrvatska... Tebi tekbiranje udarilo u glavu, ha?! Kad spomeneš JNA trebaš ustati i začepiti svoju jalijašku labrnju!! jer je to bila armija bratstva i jedinstva, koja te čuvala 45 godina da odrasteš i postaneš neko i nešto a ne goli balija, koja je gradila ceste, nasipe...
opet ti mali seronja seres !
Zvanicni naziv agresorsko-cetnicke armije je JOS bio JNA. Tako da nemoj cinjenice izvlaciti iz guzice i bez veze vrijedjati ljude.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
topa, svečano obučen... bolje si se nosio u ratu
Koji je vama đavo ljudi, pa ste ovako agresivni? Svi su doprinijeli na svoj način, jedni na asfaltu, drugi u obruču oko Sarajeva, treći izvan SA...šta sad, trebalo je ove iz centra otjerati u Teočak, a one iz Živinica dovesti na Skenderiju da se napravi neki balans?? Kukate tu za pokradenim fruktal sokovima, jbali vas sokovi Neke od ovih u patikama SDa je vjerovatno odmah stavila pod sdvoje i nagradila ih, ali sad zbog par njih treba i ovi drugi da ispaštaju, da im odričete sve
...hummer paša.
da nije bilo Tope palo bi Sarajevo
ja vise cijenim obicne ljude koji su uzeli za pusku a danas nemaju nista nego ove hostaflere koji nisu imali nista da nas sve neki generali u penziji i drze govore pa rad njih ce nam penzioni sistem da padne
7.maja ali 1991g. narod Bosne i Hercegovine je ustao protiv okupatora i to u Pologu zaustavljanjem kolone tenkova.
Da li je nekome poznato sta bi s onim bananama sto su ih JNA kamioni prije pocetka agresije razvozili po brdima oko Sarajeva?
zna li ikonu jednu porobljenu zemlju na planeti?
Mislim da vecina grijesi. Ko je bio tad u Sarajevu i ko je poznavao situaciju, slozice sa Topom. Taj dan jeste bio sudbonosan i vise nego sto se misli. Drugo je pitanje sta je poslije bilo.
Kaze ovo covjek koji se toliko nakrao da je nakon tri mjeseca rata morao pobjeci iz Sarajeva jer su ga domaci jalijasi htjeli likvidirati jer nije davao tal. Sad je bogat covjek, klasicni ratni profiter. Jeli Topa, sta si ono drzao u BB Klubu Hotela Beograd, neka roba sta li vec. Sad nam drzis predavanja, ohani malo.