Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ZA PRIMJER TEBI SU PRIMJER USTAČE I ANTE PAVELIĆ ČOVIĆ LJUBIĆ I OSTALE USTAŠE,NASTAVITE SE TAKO PONAŠATI I BUDITE SIGURNI DA ĆETE BITI ISTREBLJENI IZ BOSNE I HERCEGOVINE,A TI SI PRIMJER ŠTA SE DESI KAD POP OPĆI S DJETETOM.
kako to da je srusena 1994. godine - u vrijeme kada su prestala neprijateljstva hvo i arbih? navodno je u ratu ostecena a kasnijwe srusena pod \"nerazsjasnjenim\" okolnostima..
ova dzamija je savrsen primjer koliko su muslimanci kao populacija retardirani vjerovatno je da ce napraviti 6 vecu i odvratniju gradevina ali je jos vjerovatnije da ce u toj zgradurini za manje od 30 godina biti pijaca, javni wc, diskoteka, sta god, jer u tom mjestu vise nece biti muslimanaca treba znati svojom gluposcu i nesposobnoscu izgubiti sve, od identiteta, imovine, teritorije, utjecaja, poslova, buducnosti...
Nije Vam nešto smetalo da je srušite u njenom izvornom obliku. Neka Vam sad ne smeta ni njena obnova u bilo kojem obliku kojeg vjernici hoće.
Meni se cini da vi u Livnu imate nesto protiv muslimana i bilo kakve dzamije uopcenito, ne samo u novom obliku. Pun ti je komentar mrznje. Ne moze opcina tek tako promjeniti urbanisticki plan da bi postigla da uopce nema dzamje.Pogotovo ne ako je spomenik. Nije ni Livno sad nesto gradjeno po planu i da se svaka zgrada uklapa pa da dzamija tu ne pripada. Ako zelis postaviti kriterije moras ih svima postaviti, ne samo dzamiji. Tako je barem po sudu u Strassbourgu. Meni se ne svidja gradjevina, ali ne izgleda nesto arapski, vec vise kao moderna blok-konstrukcija. Ne izgleda nesto puno drugacije od naprimjer crkve u Kiseljaku, koja se isto ne uklapa u okolicu. Samo sto dzamija u Livno na vrhu nema krsta, to je sto tebi ustvari smeta, ne stil gradnje.
Mislim da je ljepse ako dzamija bude u svom izvornom obliku, ali takodjer mislim, da ako je dzamija na privatnom zemljistu Hrvati tu ne mogu nista poduzeti protiv gradnje u novom obliku, osim ako opcina za SVE nove objekte ima JEDNAKE kriterije, ne samo za dzamiju. Ne znam kakav je zakon za rekonstrukciju spomenika, jer ako se spomenici moraju restaurirati po izvornom izgledu onda to moze da smeta izgradnji u novom obliku.
Zaustaviti gradnju arapske dzamije i izgraditi objekt pod izvornim izgledom...nije BiH s. arabija niti jemen...poturice i islamski ummet pravac anatolija...ocigledno ne znate sto ste i imate krizu identiteta pa se stavljate u sluzbu arapske politike u BiH...ali to je osudjeno na propast...nek opcina promijeni urbanisticki plan i jednostavno zaustavi gradnju ovog objekta najbrzi je i najjednostavniji nacin...ne moze FBiH narediti opcini livno kako ce izgledati gradska dzamija...nema islamska zajednica svjetovnu vlast u BiH...opet ponavljam nije ovo islamska dzamahirija!
@@ Upravu si, sto vise svaka dzamija trebala bi imat i pokoji poslovni objekat izgradjen u sklopu iste Samo takva dzamija odrazava bit islama Sjetite se rana~ku i sura pljacka, pljen Iako sumnjam da ce Al.lah vidjet svoj dio od pljacke
Jesi li ikad bio npr. u Travniku? U centru, ima šarena džamija od 1757 godine, dakle 254 godine, a koja ima poslovne prostore na prizemlju. Prema tome ko kaže da muslimani ne trebaju se moliti i ići u kupovinu u istoj zgradi?? Nema logike.
Bravo Fato, ne daj u svojoj avliji....
I zašto Muslimanima (i sam sam) smeta izgradnja džamije u izvornom obliku, nije li to čak ljepše? Ovdje su Hrvati 100% u pravu! Ljudi, pogledajmo malo, ima li igdje da je jedna crkva ujedno i poslovni objekat, to ne smije da bude... To su bogomolje, i u njima treba da se moli Bogu, a ne da se ide u kupovinu, na frizuru itd.
JA OVIH HRVATIĆA JESU BELAJSUZI, TRAŽE BELAJA, A SVI SU IZGLEDI DA IM JE PRED VRATIMA ALI ONI TO NEVIDE. DO SLOBODNE BOSNE I HERCEGOVINE
Ja sam S. Kaplan i da sam ja investirao svoje vrijeme u ovavkve diskusije, pa ja ne bih nikada naučio turski jezik