Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo jedno malo podsjećanje za pionire i nosioce "revolucionarnih promjena na čelu sa velikim voždom i njegovim privjescima "..iz interview-a tamo nekad 2006-2007... U intervjuu, između ostalog, o prijedlogu zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine; inicijativi SDP-a u vezi sa Rezolucijom i mjerama štednje; izboru novog lidera u SDA; Federalnoj Vladi; gradonačelniku Mostara ... - SDP je najavio da će pokrenuti inicijativu za smjenu direktora Razvojne banke Ramiza Džaferovića. Kakvo je raspoloženje među ostalim parlamentarcima i da li će SDP dobiti podršku u Parlamentu, odnosno na podršku iz kojih stranaka računate? NIKŠIĆ: Nastavak sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH zakazan za utorak 21.aprila trebao bi razriješiti dileme oko ponašanja i glasanja poslanika. Mi ćemo se potruditi da argumentiramo svoj zahtjev počev od brojnih malverzacija i zloupotreba od strane direktora, neosnovanog i netransparentnog trošenja novca, nevjerovatno visokih plata i drugih primanja, što je dokumentovano nalazima finansijske policije o čemu je pisala većina medija.
SDA je pokrala sve što se pokrasti da, da bi platila diplome, vikendice, doktorate, firme, automobile i sta sve ne svojoj nesposobnoj djeci i svojim ljubavnicama, dok mi trunemo po biroima i pas nema za sta da nas ujede!
Ciji je cuveni RAMIZ DŽ. ??? Padaju maske, iz dana u dan je sve vise ocito da NAROD ZNA KO GODINAMA POTKRADA DRZAVU NA SVIM NIVOIMA !!!
CCCCC, nevjerovatno, ali istinito, što je najgore ovo se oduvijek znalo, samo se javnost nije upoznala sa istim
Tako tako, klupko nedjela SDA se odmotava
dokle cemo mi doci sa ovim nacinom funkcionisanja vlasti!
Eto vam cime se bave SDA i njihovi sateliti. Pa onda opet nek ljudi glasaju za njih, da mogu silu sprovoditi i unazadjivati drzavu i dalje.
nemoguce da je budimir vrsio pritiske, on inace uvijek postuje zakon!! a i lijanovicu da se i ne prica, koji je to covjek od zakona
Džaferović je, prema vlastitom priznanju, a i prema svemu što znamo, kadar SDA, koja ga je tu postavila i koja je od njega tražila da državne pare daje firmama koje to zakonski nisu mogle dobiti. Sad, kada je to javno, na Skupštini Razvojne banke FBiH, otvoreno rekao i kada je premijer Nikšić poduzeo sve da zaustavi rasipanje novca poreznih obveznika u džepove otuđenih centara moći, SDP je, kao, ispao kriv. Šta je Nikšić trebao? Pristati da stotine miliona maraka odu u džepove lažnih menadžera i lažnih uspješnih biznismena, pa da sve bude kako treba? Onda bi ga ti centri moći veličali kao konstruktivnog partnera?!
Budimir vjeruje da dio javnosti još misli da je on krajnje moralan političar i lider koji je posljednja brana nekakvom kontradržavničkom djelovanju nove parlamentarne većine. Istina je da se Budimirovo djelovanje, osim opstrukcija zakonodavne i izvršne vlasti, svelo na pomilovanja osuđenih kriminalaca, jer od 91 zahtjeva za pomilovanje, on kao predsjednik Federacije je, mimo mišljenja nadležnih komisija, udovoljio u 84 slučaja.