BiH
0

Dvije škole pod jednim krovom u Žepču proslavile 132. rođendan

FENA
Žepče
Žepče
Osnovna škola "Žepče" svečano je obilježila Dan škole, odnosno 132. rođendan. Pripada joj sedam područnih škola, a danas broji 1.450 učenika. Nastava se izvodi po dva nastavna plana i programa (hrvatski i bosanski nastavni plan i program - HNPiP i BNPiP).

Zanimljiv zabavni program nastao kreativnošću i radom učenika, učitelja i nastavnika, upriličen je danas u kinodvorani "Doma kulture" Žepče.

Prepunu dvoranu na početku je pozdravio ravnatelj OŠ "Žepče" Boris Sović, javio je Radio Žepče.

OŠ "Žepče" u Žepču osnovana je 1880. godine. Nema podataka ko ju je osnovao, niti koliko je imala učenika. Od 1935. godine na području općine Žepče postojale su četverorazredne škole i to: Osnovna škola u Žepču s 250 učenika, u Lupoglavu sa 47 učenika, te u Begov Hanu s 97 učenika.

Dio današnje Osnovne škole "Žepče" izgrađen je 1955. godine.

OŠ "Žepče" danas pohađa 1.450 učenika. Nastava se izvodi po dva nastavna plana i programa, HNPiP i BNPiP. Pripada joj sedam područnih škola: Bistrica, Lovnica, Lupoglav, Vinište, Selište, Papratnica i Ravne.

U ovoj školi danas djeluju i brojne sekcije: literarno-recitatorska, plesna, prometna, cvjećarska, dramska, sportske sekcije, zbor, orkestar, te sekcije stranih jezika.