Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hvala Hrvatska!
Hvala Hrvatska što ćeš nam ispostaviti "masnu" fakturu kao i prošle godine. Kad melješ, melji kako treba.
@meth Postoji dokument, koji se naziva Sporazum o pomoći prilikom gašenja požara, čije su potpisnice Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Crna gora. Prema tome sporazumu, hrvatski kanaderi su gasili požar u Konjicu prošle godine, a evo i ove na području Jablanice. Neće biti nikakvog plaćanja, niti ga je bilo prethodnih godina: "BiH neće platiti upotrebu ovih kanadera, jer će to biti regulisano kroz finansijski sistem Evropske unije, jer je Hrvatska sada njena članica. Podsjećam da nam ni ranijih godina Hrvatska nije tražila da platimo kada su njeni kanaderi gasili vatru u Hercegovini". P.S. Problem nastaje, kada paralelno u Hrvatskoj bukte požari, u tom slučaju po svim načelima, kanaderi imaju prioritet da zaštite svoju teritoriju.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
kad procitas komentare postene ti zao sto pozar umjesto vodom ne gase benzinom..
komsije hvala:)))
sada opet proglasite Hrvatsku agresorom zbog narušavanja zračnog prostora BiH.. ili barem počnite pljuvati po hrvatskom turizmu i ljudima kad se požari ugase. ni to me nebi čudilo.
Daj ba Bakire prodaj autic, da kupimo kanader. :)
Ne razumijem ove što kukaju kako će se morati Hrvatskoj platiti eksploatacija njihove skupe vatrogasne opreme u gašenju požara po BiH. Gorivo koje troše Kanaderi mora se kupiti, jedan avion za sat vremena protupožarne borbe košta oko 15.000 € ! Ako vam je žao te love pustite onda šumu neka gori (milijunske štete) ili još pametnija stvar idite pomoći ugasiti požar.
Jesmo li toliko jadni jos uvijek da nemamo ni za osoblje ni za opremu ni za kanadere ? Serem se na drzavu !
Da je srece pa da se ispostavi faktura za ove kanadere ali naslovljena na sve nase glavonje, nek podjele medju sobom ovaj ceh njima i onako nebi bio velik.
kad ce ovi nasi levati skontati da treba da kupe jedan?
Što ćeš sa jednim uraditi?
Svake godine ista priča!
Samo da javim da sam jih sad vidijo letu brzo ce stignut aBd da ugase otaj požar. Molu se ljudi koji se kupaju u jablanićko jezero da se sklonu kako bi avijoni mogli da sletu na jezero da napune vode.
To komsije pomozite nam :) Nismo vam mi svako :)
E zahvalite se Hrvatskoj, ko će van drugi i pomoć neće ni Srbi ni CrnoGorci a bogami ni Turci. Izgori bolnica odma se U Karlovcu naša nudi za pomoć, gori Bosna odma kanadere šalji. Umisto da budete zadovoljni i zahvalni što šaljemo kanadere vi gledate koliko ćemo mi to naplatit, pa naravno da ćemo naplatit troškove neće to radit o svom trošku ko da su jeftini kanaderi svaki dođe oko 170 milijuna kuna a obuka pilota košta 5 milijuna eura i još non stop to triba ić na remonte nakon određenih sati rada. Evo i sada ponovo na Kamešnici gori a mi šaljemo kod vas u pomoć kanadere
ti nisi hrvat iz hrvatske...
Hrvat iz hrvatske bez greške
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Hoće li Bakir Izetbegović, SDA, i Federalna Televizija nakon ulaska ova dva kanadera u BiH proglasit agresiju na BiH ??!?!?!!?
hoce, rusenje dejtona, vitalni nacionalni interesi su da hrvatski kanaderi mogu gasiti podrucje FBIH gdje nema hrvatskog zivlja, u protivnom vitalni nacionalni interes
cek zar nisu iz hrvatske krenuli neki avudiji,., produzeni sa masazom,. specijalnim blinkerima,. posbnim gumama,. koji ce nam klinac kanader jos u njega nemoze putnik stat samo voda,,, kako ce da dodju a politicki skup u zetru, skenderiju, bjeli brijeg, ravnu goru, pale i tooo kako ce ovo cudo da se parkira
30 sati * 15 900 eura/sat = 477 000 eur - ovo je s amortizacijom tih kanadera. izvor za cijenu http://www.defender.hr/republika-hrvatska/obrambena-politika/zasto-se-skrivaju-stvarni-podaci-kostanja-uporabe-protupozarnih-zrakoplova-cl-415.php slobodno uplatite taj iznos preračunat u kune na bilo koji od sljedečih računa http://www.orkis.hr/Uplatni-racuni-poreza-doprinosa-i-ostalih-javnih-davanja~1 itako nam svugdi fali.
Dobro je, samo nemojte nalijetati kanaderima na minirano podrzčje, da ne nagazite na minu!