Prijetnje učinile svoje
0

Dušanka Majkić ne može u grad ni na kafu

Piše: A. Kovač
Dušanka Majkić
Dušanka Majkić
Dušanka Majkić, zamjenica predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, u izjavi za Sarajevo-x.com kazala je da je razočarana prijetnjama koje su joj upućene tokom gostovanja u emisiji "Odgovorite ljudima" koja se emituje na FTV. Naime, od 200, 150 poziva su bile prijetnje upućene Majkićevoj, pojačene su i mjere bezbjednosti zamjenice predsjedavajućeg.

"Tačno je da su pojačane mjere zaštite kada sam ja u pitanju i sada, nažalost, mogu samo doći u zgradu Parlamenta i otići iz nje. Ne mogu kao drugi građani otići u grad na kafu kao ranije. Ne shvatam čime sam izazvala da mi se upute tolike prijetnje. Da sam napravila neki skandal ili vrijeđala nekog, shvatila bih. Još uvijek sam šokirana,“ kazala je Majkićeva.

Državna agencija za istrage i zaštitu BiH i dalje vodi istragu o ovom slučaju.

"Odmah po dojavi SIPA je okviru svojih nadležnosti poduzela sve neophodne mjere kako bi provjerili i neutralizirali prijetnje, a poduzete su i pojačane mjere zaštite Majkićeve, a o tome da li je neko priveden ili uhapšen, ne možemo govoriti jer je istraga u toku“, kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Željka Kujundžija, portparol SIPA-e.

Kujundžija nije željela precizirati koje su to pojačene mjere zaštite poduzete.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, kazao je da će Tužilaštvo moći tek nakon što im SIPA dostavi izvještaj o ovom događaju odlučiti koje će zakonske mjere poduzeti i protiv koliko osoba.

Naime, tema emisije u kojoj je Majkićeva gostovala bila je obilježavanje 25. novembra, koji se u Federaciji BiH obilježava kao Dan državnosti BiH. Majkićeva je nakon gostovanja zgradu FTV napustila u pratnji policije.