BiH
6

Duraković: Genocid u Srebrenici više ne može biti osporen

FENA
Ćamil Duraković (Foto: Arhiv/Anadolija)
Ćamil Duraković (Foto: Arhiv/Anadolija)
Načelnik Općine Srebrenice Ćamil Duraković, koji je danas bio jedan od onih koji su u Sarajevu odali počast srebreničkim žrtvama koje će 11. jula biti ukopane u Memorijalnom centru u Potočarima, kazao je da je ove godine drugačije u odnosu na prethodne.

"Danas je ovdje u Sarajevu bila skoro pa cjelokupna državna elita, od članova Predsjedništva BiH, onih koji su sa nama i koji suosjećaju našu žrtvu do ministara u Vijeću ministara, Federalne vlade i drugih", kazao je Duraković.

U 17 sati je doček tabuta u Memorijalnom centru u Potočarima gdje će prenoćiti u dijelu preko puta sakralnog dijela Memorijalnog centra.

"Sutra, kada pristignu učesnici Marša mira, bit će preneseni u sakralni dio Memorijalnog centra gdje konačno nalaze svoj vječni smiraj. Broj žrtava govori o srazmjeri, odnosno dimenziji ovog zločina, posebno novorođena beba, koju kad pomenem svaki put mi se budi emocija. Potom, 44 dječaka između 14 i 18 godina. To dovoljno govori o namjeri ovog zločina koji ima svoje precizno ime i prezime, a to je genocid, koji više ne može biti osporen", kazao je Duraković.