BiH
0

Duga kolona vozila na Zapadnom prilazu Sarajevu

FENA
Povoljni vremenski i saobraćajni uvjeti za vožnju karakterišu saobraćajnu situaciju na putevima u BiH. Frekvencija vozila je pojačana, tako da se vozačima savjetuje da voze oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Izdvaja se Zapadni prilaz Sarajevu (relacija Ilidža-Blažuj), gdje je tokom cijelog dana evidentirana duga kolona vozila, kao i na putnom pravcu Sarajevo-Rajlovac.

U terminu od 8 do 19 sati izvode se radovi na priključku vodo i elektro instalacija na objekat benzinske pumpe na lokalitetu od Kobilje Glave prema Vogošći (ulica Igmanska bb.). Saobraćaj se odvija usporeno i otežano u dijelu trake u kojoj se izvode radovi, dok preostali dio trake ostaje slobodan za saobraćaj.

U toku su radovi na sanaciji odrona i sanaciji oštećenja potpornog zida na magistralnom putu M-5 Bihać-Izačić. Radovi se izvode svakodnevno od 07 do 19 sati, a saobraćaj se u tom terminu odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog radova na završnom sloju asfalta, u terminu od 8 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-466 Kakanj-Zavidovići (dionica Tršće-Ponijeri).

Na graničnim prijelazima nema čekanja pri prelasku granice, saopćeno je BIHAMK-a