Pod istim krovom
0
Društvo bez savjesti
Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
duzan sam jos jednu kratku opasku na citiranje Samuela Johnsona. Iskustvo Irskog patriotizma pretoceno u prozivodnju poznatih svjetskih kulturnih, ekonomskih i turistickih brandova poput Guiniss-a, keltske materijalne i duhovne kulture ( pletenica, Irish Dance, ...) ...kao i Talijanski patriotizam pretucen u talijanske brendove koje ne treba posebno pominjati su slikoviti primjeri da patriotizam ipak ne treba mijesati sa \"oportunistickim patriotizmom \"( nas slucaj) ili \"nacionalizmom\". Stoga izajvu Samuela Johnoson u potpunosti opravdavam ukoliko rijec \"patriotizam\" zamijeni rijecju \" oportunistickim patriotizmom\" ili \"nacionalizmom\"!. I.
g. Burić, vaš članak je meni izvjesna infuzija, podsjetnik na zaboravljenu temu \"sistem vrijednosti\"...a sistem vrijednosti poslijeratne Bih je takav da apsolutno ni na jednom nivou ne promovise ili kultivise one univerzalne ljudske vrijednosti ciji je najbolji dokazani cuvar u drustvu Vladavina Prava i Zakona... dakle, sistem vrijednosti je takav da potice negativan karakter licnosti...negativan do te mjere da je danas kod nas zaista tako lako naci prototip onog sada vez zaboravljenog otresitog, neotesanog i bahatog negativca iz americkih filmova. U svemu tome postavljam pitanje...opet i opet nanovo... kakva je sudbina svih onih odgajanih u duhu istinskih ljudskih vrijednosti. Iskren pozdrav I.
boga mi, tekst za 10!!!!
Mišu gumeni, nisam baš razumiuo, al ovo ti nešta protiv mene pišeš? Ne hodaj ispod džeriza, ograjisaćeš!
e ovo je tekst, svaka cast a ne oni beslijini pokusaji pisuckanja....
Interesentno je da Gospodin Ne pominje nestalih 7.4 miliardii dolara nestalih u donacijama od njegove Sarajevske politicke elite uljucujuci i ponekog stranca sudiju i ko zna koga jos. Naravno do sitna raja gladuje, ceka u redovim na obecanja o medu i mlijeko obecana uoci rata..Sta bi.. nema krava ostali samo volovi..Usput receno doticni Gospodin moze da uzme autobus 27 da ode u Hrasnicu da se raspita kako su zaklani onih 56 srba u Hrasnici ili onih 37 u Sijekovcu..a rat jos nije bio poceo..Ko li je njih pobio ?? Da bi bio te politicke elite moras i lajati za njih..je da !
Ne bih se slozio sa zadnjom konstatacijom,partiotizam nije utociste hulja,treba li da se osjecam tako dok slusam himnu ove drzave i ipak se osjecam ponosnim sto je predstavljam?
Uuuun...uuuun...!Uuuuun!! Uuuuuuunnnnnn.... Ufff.. Sta gledate ?! Pa kenjam !
Djeca predskolskog uzrasta u ratu su obozavala hljeb, sol, ulje, secer i luk, a buduci da su zaboravili da postoji puter, banane, pilici, pravo meso, pravo mlijeko, hranili su se pjesmama sa lokal patriotskih tv i radio stanica ili u mracnim zadimljenim sklonistima ... a nikada nisu ni vidjeli celu u zivo kao ni simpsona ni teletabise koje su obozavali
@pipo, gospodine, nisi ti Burićev nivo, pa sa svojim plitkim mislima, ohladi. Uhvati se nekog prizemnijeg gradiva.
Odlican text treba ga procitat i osjetit poruku koja ide iz njega.Mozemo mi bit prvi protiv kriminalaca(ja prvi) al kad je u pitanju agresija koja je bila na nasu drzavu Bosnu i Hercegovinu sreca sto je bilo Cela,Nasera itd.Sad sto su oni poslije rata radili to ne moze niko podrzat ali post rat su uvijek bile sanse za kriminal.Dal banditizam dal korupcija politicara,jer imat ce uvijek nekoliko profitera pa bili oni u kojoj grupi,cinjenica je da su se mnogi ratom obogatili i kriminalci postali zavisi od okolnosti. Al istinu nemoze niko izbrisat a to je da su neki kriminalci bili spremni dat zivot za svoj narod,to im netreba zaboravit! Sto se tice dodkrmka lopova s laktasa on je jedan od najvecih kriminalaca pa se siri Bosnom i Hercegovinom ko da mu je legetimitet dok u realnosti je samo genocidas i lopov,kriminalac i fasista! BOSNA4EVER!
Al kako je samo ovaj Buric luud :D jel ga iko vidio na \"majkama\" ? :D hahaha koji kralj :D:D
Patriota, jeli to i tvoja mater bila jedna od onih fufica koje je Ćelo silovao u jednom od svojih pohoda, pa ga braniš što ti je otac? Ajd smrduljko, idi kupaj se u septičkoj jami, tamo i pripadaš, a ne na ovaj portal, šta će ti glupom i zadrtom kompjuter?
Ahmede, svaka čast. Svi su ti članci koje pišeš na ovom portalu na mjestu i krajnje profesionalno napisani. Još ako nađeš minutu vremena sa strane, pa da pokažeš onom Asimu Bešliji kako se piše članak, pošto je jadan čovjek još uvijek zaostao na nivou pismenih radova iz Bosanskog jezika iz drugog razreda osnovne, na temu \"mrzim ono, frustrira me ovo\". Samo naprijed :)
Ma celo je vrijedio za ovaj narod i zemlju je\'no oko 10.000 Burica i njemu slicnih prdmahuna i pametnjakovica. Celo je bio gospodin i veliki covjek, covjek velikih udova. Zamislite kroz srce mu prodje metak a on ziv. Eeee Bosnjak je to. Celo pocivaj u miru i rahmetu a ovi podrumasi sline sada jer to je njihovih 5 minuta. To su paraziti uskih ramena, ravnih guzica i koji se ubise od uvlacenja, pametovanja i sjedenja!