MUP KS-a
0

Droga, krivotvoreni dokumenti i eksplozivne naprave

FENA
U utorak službenici policije Odjeljenja za narkomaniju MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode i uz službeni izvještaj predali na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu K.A., rođen 1979. godine u Rožajima, gdje je i nastanjen, državljanin Crne Gore, privremeno boravi u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nabavljanja i držanja opojne droge radi dalje preprodaje.

Zatim, P.D., rođen 1981.godine u Podgorici, gdje je i nastanjen, državljanin Crne Gore, privremeno boravi u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i krivotvorenje isprave i P.M., rođen 1983. godine u Podgorici, gdje je i nastanjen, državljanin Crne Gore, privremeno boravi u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje isprave.

Postoje osnovi sumnje da je K.A. u proteklom periodu sa područja Republike Crne Gore, nabavio neutvrđenu količinu opojne droge marihuane koju je prenio u Sarajevo.

Nabavljenu drogu je čuvao u iznajmljenoj kući u ulici Lepenička, općina Ilidža, te pripremao za dalju preprodaju. Na osnovu prethodno pribavljene sudske naredbe izvršen je pretres te kuće koju koriste ova lica.

Tom prilikom kod K.A. su pronađeni i oduzeti - jedna vrećica sa marihuanom, provalnički alat, pribor za prepakivanje droge, dva mobilna telefona, tri SIM kartice, određena količina novca za koji se smatra da je krivotvoren i jedan pasoš.

Kod P.D. je pronađeno i oduzeto lična karta, pasoš i vozačka dozvola za koje se sumnja da su krivotvoreni, dva mobilna telefona i jedna nepoznata eksplozivna naprava.

Prilikom pregleda kod P.M. su pronađena i oduzeta dva mobilna telefona, vozačka dozvola i lična karta, za koje se sumnja da su krivitvorene.